• Haberler
  • Edirne
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'yi İba'ya emanet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'yi İba'ya emanet etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla AK Parti Edirne İl Başkanı yeniden Belgin İba oldu. Merkez yönetimin İba'yla yola devam etme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'yi İba'ya emanet etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel Seçimler öncesi görevi bırakan İba, ilk olarak 2019 yılında İl Başkanlığı görevini üstlenmişti. Daha sonraki dönemde yeniden seçilerek güven tazeleyen İba, seçim döneminde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Edirne Belediye Başkanı adaylığı yapmıştı.

Seçim döneminde görevi vekil olarak Aydoğan Akıncı yürütmüştü. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla AK Parti Edirne İl Başkanı yeniden Belgin İba oldu.

Merkez yönetimin İba’yla yola devam etme kararı partililerce sevinçle karşılandı.

İba, Edirne sevdasıyla tek yürek hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Belgin İba kimdir?

1975 yılında Edirne'nin Keşan ilçesinde dünyaya gelen Belgin İba, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olduktan sonra Milli Eğitim bünyesinde bir süre öğretmenlik yaptı. İş insanı Nesim İba ile evli 2 çocuk annesi Belgin iba, 2009-2014 yılları arasında Ak Parti Edine Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. 2019-2023 yılları arası İl Başkanlığı görevi yapan iş kadını İba, parti içinde çeşitli görevlerde yer alarak aktif siyasette bulundu.

 

HABER MERKEZİ