Cumartesi pazarı su altında kaldı

Yenilenme çalışmaları yapılmasından dolayı 1.Murat Mahallesi'nde geçici olarak kurulan Cumartesi Pazarı yağmurun ardından sular altında kaldı. Pazar içerisinde oluşan su birikintilerine esnaf kendi çözümünü geliştirdi.

Cumartesi pazarı su altında kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her hafta cumartesi günleri kurulan pazarı yağmur vurdu. Yenilenme çalışmaları dolayısıyla 1.Murat Mahallesi'nde geçici olarak kurulan Cumartesi Pazarı'nda yağmurun ardından esnaflar ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Paletli geçici çözüm

Yağmurun ardından pazar arasındaki yürüyüş yollarında oluşan su birikintileri nedeni ile vatandaşlara esnaflar kendince çözüm üretti. Esnaflar oluşan su birikintileri üzerine ahşap paletler koyarak vatandaşların güçlükle de olsa yürümesini sağladı. Su üzerine konulan paletlerde zorda olsa alış verişlerine devam eden vatandaşlar ortaya çıkan manzaraya tepki gösterdi.

Yağmurun ardından ortaya çıkan manzaranın kendilerini ve işlerini olumsuz etkilediğini dile getiren esnaflar, duruma geçici değil, kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi.

Pazarın fiziki şartlarının yetersiz olduğunu ve sağlıklı alışveriş için gerekli şartları karşılamadığını ifade eden esnaflar, bölgede korunaklı bir çalışma yapılmasını istedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN