Cuma pazarında yoğunluk

Edirne'de her hafta kurulan geleneksel Cuma Pazarı, 40 dereceyi aşan sıcaklıklara rağmen vatandaşların ve turistlerin uğrak noktası olmaya devam etti.

Cuma pazarında yoğunluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgenin en büyük açık pazarlarından biri olan Cuma Pazarı’nda hem Edirneliler hem de Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen ziyaretçiler yoğunluk oluşturdu. Giyim, ayakkabı ve ev eşyalarının satıldığı tezgâhlarda dikkat çeken hareketlilik, sıcak havaya rağmen alışverişin hız kesmeden sürdüğünü gösterdi.

Sebze ve meyve tezgâhlarında ise yerli ürünlerin bolluğu dikkat çekti. Yaz mevsimiyle birlikte tezgâhlar rengârenk ürünlerle dolarken, fiyatlardaki düşüş hem esnafı hem de alıcıyı sevindirdi.

Bu hafta pazarda; domatesin kilosu 60 TL, yerli salatalık 30 TL, acı biber 100 TL, üzüm 150 TL, şeftali 100 TL, dolmalık biber ise 50 TL’den satıldı.

Yaz aylarında alışveriş turizmi açısından cazibe merkezi haline gelen Cuma Pazarı, Edirne ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 

KUMRU ÖNGÜN

Bakmadan Geçme