ÇOCUKLUK HAYALİ 30 YIL SONRA GERÇEKLEŞTİRDİ

47 yaşındaki Özlem Özkal, hobi olarak başladığı resim sanatını yıllar sonra profesyonel olarak sürdürme kararı aldı. Resim öğretmeni olma hayalini 47 yaşında gerçekleştiren Özkal, yaptığı eserleri evine sığdıramayınca atölye açma kararı aldı.

ÇOCUKLUK HAYALİ 30 YIL SONRA GERÇEKLEŞTİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlem Özkal çocukluk hayali olan resim öğretmenliğini 47 yaşında gerçekleştirdi. Hobi olarak başladığı resim sanatında aldığını eğitim sonucu profesyonel olan Özkal öğrencilere özel ders vermeye başladı. Yaptığı eserleri evine sığdıramayınca atölye açma kararı alan Özkal, resimlerini burada sergilemeye başladı. Atölyedeki sergi ve internet üzerinden satış yapan Özkal, ev hanımlığından sanatçı olmaya doğru emin adımlarla yürüdü.

Başarı öyküsünü anlatan Özkal, 'Çocukluğumdan beri resme zaten hep bir ilgim vardı. Küçüklükten beri resimle haşır neşir oldum. Lise yıllarında resim yapmayı seviyordum ilk yağlı boya birinciliğimde Zonguldak'ta oldu. O zamanlar öğretmenim resim üzerine eğitim almamı söyledi ama ben bunu gerçekleştiremedim. Sonra hobi olarak başladığım resim meramı ileri taşımak istedim. Türkiye'nin en ünlü ressamlarından bir tanesi olan İranlı bir ressamdan yağlı boya teknikleri üzerine bir eğitim aldım. Işık, gölge ve renk karışımlarını burada öğrendim.' Dedi

Üç buçuk yıldır profesyonel olarak resim yaptığını ifade eden Özkal, internet üzerinden de ders verdiğini aktardı.

20'ye yakın öğrencisi olduğunu söyleyen Özkal, ilk kişisel sergisini iki hafta önce açtığını belirtti.

Atölyede yaptığı çalışmaları anlatan Özkal, 'Şimdi burada hem üretim yapıyorum, hem de resimlerimi sergiliyorum. Bir de aynı zamanda yeni bir projem var. Daha büyük bir dükkân kiralayıp oraya geçiş yapmak istiyorum. Burada yine derslerime devam edeceğim. Talebelerime eğitim vereceğim. Hem de resimlerimi yapacağım. Orada resimleri sergileyeceğim.' Şeklinde konuştu.

Hobi olarak devam ettiği resim sanatında profesyonelliğe geçiş aşamasının çok uzun sürdüğünü belirten Özkal,  'Resimden kopamayacağımı anladım. Artık o kadar çok tablom oldu ki sekiz yüzün üzerinde resmi eve sığdıramadım. Resme hobi olarak baktığınızda belirli aralıklarla yaparsanız zaten onu ilerletemezsiniz. Çünkü sanat işi hem özveri hem de zamana yayılan bir şey. Sabır gerektiren bir şey. Devamlılığı olursa, eğer kafanızda bir hedefiniz varsa onu siz illa ki bir yerde gerçekleştiriyorsunuz. Resimde da benim için böyle bir aşktı. Vazgeçilmez bir tutku. Günde on altı saat bir resmin karşısında durduğumu biliyorum. Ressamlardan da bu işte iyi olduğumu, ilerletmem gerektiğini, sadece ufak bir eğitim almamla daha başarılı olabileceğimi duydum. Sonra onu eğitimle pekiştirerek bugünlere geldik.' Dedi.

Hedefinin öğrenci yetiştirmeye devam etmek olduğunu ifade eden Özkal, daha iyi yerlere gelip daha güzel şeyler üretmek istediğini ve ürettiği eserleri ölümsüzleştirerek gelecek nesillere aktarmak istediğini kaydetti.

Ebru Yıldız Günenç