• Haberler
  • Edirne
  • 'Çocuk Kitap Kulübü' yılın ilk söyleşisini gerçekleştirdi

'Çocuk Kitap Kulübü' yılın ilk söyleşisini gerçekleştirdi

Yüksel Yeşil İlk Okulu 'Çocuk Kitap Kulübü' tarafından yılın ilk söyleşisini gerçekleştirdi.

'Çocuk Kitap Kulübü' yılın ilk söyleşisini gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Mesut Omca tarafından kurulan ve sınıf velilerinden oluşan "Kitap Kulübü" 2023-2024 eğitim- öğretim yılının ilk söyleşisini yaptı.

Söyleşide yazar Nihan Kaya’nın " İyi Aile Yoktur" adlı kitabı incelendi. Charlie Chaplin'in "Modern Zamanlar" adlı filmi de üyelerce tartışıldı.

Moderatörlüğünü sınıf öğretmeni Mesut Omca’nın yaptığı etkinlikte Uzman Psikolog Işıl Altıntaş Uçar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yusuf Mert Yıldırım yer aldı.

Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Mesut Omca, Abraham Maslow sözünden alıntı yaparak "Bir kişiyi değiştirmek için gerekli olan, onun farkındalığını değiştirmektir" anlayışı ile yola çıkarak  tasarladıkları ve içerisinde Sanat Terapi ile Deneysel Grup Farkındalık Çalışması bulunan etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Omca, etkinlikte kişinin duygusal zekasının gelişmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi, duygu ve düşüncelerini daha iyi anlamlandırması ile birlikte farkındalığını değiştirmeye ve geliştirmeye odaklandıklarını aktardı.

Sağlıklı iletişim kurmanın önemine değinen Omca, "Bu sayede içindeki çocuğun sesini duyar. İçimizdeki çocuk, en kırılgan, en savunmasız, en yaralı benlik parçamızdır. Anne-Baba-Öğretmen-Toplum tarafından kimi zaman ihmal ve istismara maruz kalmıştır. Bu ihmal ve istismarların en ağırı zihinsel ve duygusal olandır. O çocuğa şefkatle temas ederek, onun duygularını anladığımızda, onu sevgiyle kucaklamış oluruz. Onunla ilişkimiz ne kadar yakınsa kendi çocuğumuzu anlayabilme potansiyelimiz o kadar yüksek, kendi çocuğumuzla kurduğumuz ilişki o kadar sağlıklı, huzurlu ve mutlu olacaktır.” Dedi.

Omca, katılımcılarla içlerindeki çocuğun duyularına temas ettiği Sanat Terapi ve Uygulamalı Deneysel Grup çalışması sayesinde ortak duygularda buluştuklarını vurguladı.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ