Cingöz, Kılıçdaroğlu'nun 'esnaf bakanlığı' vaadini eleştirdi

                Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun esnaf bakanlığı kurulacağına yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Cingöz, esnaf bakanlığının büyük meselelere çözüm olmayacağını, çözüm üretilecekse Ticaret Bakanlığı'nın bunu yapabileceğini söyledi.

Cingöz, Kılıçdaroğlu'nun 'esnaf bakanlığı' vaadini eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                EDESOB Başkanı Cingöz CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmalarında açıkladığı ‘esnaf bakanlığı’ vaadini eleştirdi. Cingöz, esnaf bakanlığının sorunlara çözüm olmayacağını belirtti.

                Cingöz, esnafların sorunlarının Ticaret Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulabileceğinin altını çizdi ve şunları söyledi: "Çözüm üretecek olsa Ticaret Bakanlığı var. Çok büyük meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum" diyerek yorum yaptı. Esnafa Bakanlığı bugünkü problemlerin hepsini bir anda çözüm üretecek mi? zaten esnafın bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı var. Üretecek olsa onlar da üretir. Esnaf Bakanlığı ne yapacaksa o da onu yapar. Esnaf Bakanlığı kurulacak da ne olacak yani? Esnaf Bakanlığı'na yer altından yeni bir kaynak mı çıkacak? Esnaf Bakanlığına ayıracakları kaynakta mevcut gayrisafi milli hasıla içerisinde. Onun için ben onu çok büyük çözüm olacağını da düşünmüyorum. Çok büyük bir bütün meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum"

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ