Cingöz, 'Esnaf odasının iftar menüsü için bir tarifesi yok'

Edirne Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Ramazan ayın iftar menülerindeki fiyat değişikliklerine esnaf odasının bir tarifesi olmadığını esnafların düzenledikleri menülere göre fiyat belirlediklerini söyledi. Cingöz, 150 ila 170 lira arasında olan menü fiyatlarının normal olduğunu ancak 100 lirayı bulan tarifenin sadece gösterişten ibaret olduğunu belirtti.

Cingöz, 'Esnaf odasının iftar menüsü için bir tarifesi yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayında iftar sofralarında buluşan vatandaşlar aynı zamanda yöresel lezzetleri denemek için Edirne’yi tercih ediyor.
Tarih ve gastronomi açısından en zengin kentler arasında bulunan Edirne’de restoranlarda bulunan iftar menüsü tarifeleri ise vatandaşların kafasını karıştırıyor.
            Edirne Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, oda olarak iftar menülerine dair bir tarifeleri olmadığını esnafların düzenledikleri menülere göre fiyat tarifesi uyguladıklarını belirtti.
            “150 – 170 lira iftar menüsü için normal”       
150 ila 400 lira arasında değişen fiyatlara karşı açıklamalarda bulunan EDESOB Başkanı Cingöz, 400 liranın üzerinde olan tarifeleri doğru bulmadığını sadece gösterişten ibaret olduğunu söyledi.
            Cingöz, “Öncelikle Ramazan ayının halkımıza, tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim. Ramazan menüleri, esnaf odaları tarafından belirlenmesi söz konusu değil. 750 liraya olan Ramazan menüsü de var. 250 liraya olan da var. 750 lira olanı konuşmaya bile gerek yok. 250 lira denilen menüde ne var? Bir çorba var. Az pilav var. Bir tatlı var. Yani kamuoyunda eğer ki öyle bir algı var ki hani bu esnaf odaları veya işte ticaret odasına bağlı olanlara Odalar menü fiyatlarını düzenliyor diye. Yani işletme sahipleri kendileri artık maliyetlerine göre mi karları çok olsun diye mi? O fiyatları belirliyor mu ben bilemem. 150 – 170 lira iftar menüsü için bana göre normal fiyat olarak kabul edilebilir. Menüsüne göre 400 liraya kadar çıkıyor. Ancak 400 liranın üzerinde olan fiyatlar ise gösterişten ibaret olduğunu düşünüyorum.” Dedi. Barış Karapaça