Cingöz'den madeni para yorumu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı anısına basılan madeni 5 Türk Lirası piyasaya sürülmesiyle ilgili açıklamada bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Madeni paranın artmasıyla birlikte piyasaya rahatlama gelebileceğini söyledi.

Cingöz'den madeni para yorumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı anısına basılan madeni 5 Türk Lirası piyasaya sürüldü. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre madeni 5 TL'ler tedavüle girdi. Hatıra olarak basılan madeni 5 TL'ler 100 milyon adet olarak piyasaya sürülecek ve toplam hacmi de 500 milyon lira olacak. 34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paraların da yeniden basılması bekleniyor.

Artık cüzdanlarda yeni bir madeni para olacak. Darphane Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra para basıyor. Paranın bir yüzünde Mustafa Kemal Atatürk, bir yüzünde Türkiye Yüzyılı logosu ve 8 köşeli Selçuklu yıldızı yer alıyor. 100. yıla özel tasarlanan madeni para, vatandaşlar tarafından da ilgiyle bekleniyor. Piyasaya sürülen bu paranın herkese ulaşması hedefleniyor. Vatandaşlardan bazıları bu parayı hatıra olarak saklayacak, bazıları ise norma günlük hayattaki harcamalarında kullanacak.

"Uygulama hayata geçince kendisini gösterecektir"

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "fayda sağlayıp sağlamayacağı uygulamadan sonra kendisini gösterecektir. Ama piyasaya bir rahatlama getireceğini düşünüyoruz. 5 TL çevirmesi lazım ya 5 kağıt para veriyor. Ya da 5 tane 1'lik çeviriyor. Ama uygulama ile birlikte 5 lira madeni para verecek. Bu da piyasaya bir rahatlık getirebilir. Kimisi bin TL yada 500 TL çıksın diyor. Bu derdi çözmez ki sadece az para taşımaya sebebiyet verir. Ama 500 lira çıktı diye. Eski paranın değeri düşmeyecek. Yine ne alıyorsan onu alabileceksin" dedi.

HABER MERKEZİ