CİMER'e KYK şikâyeti

TÜHAD, KYK Selimiye Öğrenci Yurdu yönetimini, yurt bahçesinde yaşayan hayvanları Edirne Belediyesi'ne şikâyet ederek toplatmaya çalıştığı ve öğrenciler tarafından beslenmelerine izin verilmediği iddiasıyla CİMER'e şikâyet etti. Topluluk öğrencileri, yurt yönetiminin görevden alınmasını istedikleri 100 adet dilekçeyi, CİMER'e gönderirken TÜHAD Başkanı Asya Boyraz, defalarca ortak çözüm yolu aramalarına rağmen yurt yönetiminin ortak çözüm niyetinde olmadığını söyledi.

CİMER'e KYK şik&acircyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi yerleşkelerinde yaşayan hayvanların beslenme, barınak ve sağlık sorunlarını iyileştirmek ve çözmek amacıyla çalışmalar gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu (TÜHAD), Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Selimiye Öğrenci Yurdu yönetiminden şikâyetçi oldu. Topluluk öğrencileri, Selimiye Öğrenci Yurdu bahçesinde yaşayan hayvanların yurt yönetimi tarafından Edirne Belediyesi'ne şikâyet edilerek toplatılmaya çalışıldığı ve beslenmelerine izin verilmediği iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 100 adet şikâyet dilekçesi gönderdi.

                Topluluk Başkanı Asya Boyraz, konuyla ilgili gerçekleştirdiği basın açıklamasında, KYK Selimiye Öğrenci Yurdu yönetiminin, yurt bahçesinde yaşayan hayvanları Edirne Belediyesi'ne şikâyet ederek toplatmaya çalıştığını iddia ederek; 'Yurt yönetimi, öğrencilerin köpekleri beslemesine izin vermiyor. TÜHAD olarak defalarca ortak çözüm yolları aradık. Ancak yönetim, ortak bir çözüm bulma niyetinde değil. Bizler, oradaki hayvanların haklarını sonuna kadar savunacağız. Onları sürgün etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Onlar sahipsiz değildir' ifadelerine yer verdi.

'Sonuna kadar takipçisi olacağız'

                Boyraz, KYK Selimiye Öğrenci Yurdu yönetiminin uygulamalarına tepki göstermek amacıyla hazırlanan dilekçeyi topluluk üyelerinin CİMER'e gönderdiğini açıklayarak; 'TÜHAD üyeleri olarak yurt yönetimini CİMER'e şikâyet ettik. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve sokak hayvanlarını asla kaderlerine terk etmeyeceğiz. Kırklareli Üniversitesi'nden de öğrenci arkadaşlarımız başlattığımız bu mücadelede bizlere destek vererek dilekçe gönderdiler. Kendilerine de bizi ve sessiz canlarımızı yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederiz' dedi.

Görevden alınmasını istediler

                TÜHAD tarafından kampanya kapsamında hazırlanan dilekçede; 'Edirne Selimiye KYK Yönetimi, bahçelerine sığınmış,kimseye zararı olmayan küpeli ve aşıları tam olan sokak hayvanlarını, Edirne Belediyesi'ne sürekli şikâyet ederek toplatmak istemektedir. KYK Yönetimi tarafından öğrencilerin besleme yapmasına izin verilmeyerek sokak hayvanlarının sokakta yaşamasına dahi müsaade edilmemektedir. KYK Yönetmeliklerinde bulunan '˜yurtlarda hayvan bakılamaz' maddesine istinaden, Selimiye Öğrenci Yurdu'nda bulunan tüm köpekler şikâyet edilmekte ve hayvanların yaşam hakkı ihlal edilmektedir. Ayrıca yönetim tarafından bir kısım öğrenciler hayvanlara karşı kışkırtılmaktadır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanununa görebütün hayvanlar eşit yaşam hakkına sahiptir ve gönüllülerin besleme yapması engellenemez. KYK Yönetmelikleri açıkça 5199 sayılı kanunu ihlal etmektedir. Ayrıca dinimizin inanışlarına göre de sokak hayvanları bizlere Allah'ın emanetidir. Bu sebeple hiçbir vicdan ve ahlaki tutumla bağdaşmayan davranışlar sergileyen KYK Müdürü'nün görevden alınmasını, KYK Yönetmeliklerinin 5199 Sayılı Kanuna uygun hale getirilerek bahçelerinde bulunan sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı gösterilmesini, KYK bahçelerinde uygun görülen alanlara mama ve su odakları kurularak gönüllü öğrencilerin besleme yapmasına izin verilmesini talep etmekteyim. Müracaatıma ilişkin 3071 ve 4982 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim' ifadelerine yer verildi. 

Bakmadan Geçme