Çimen, balık sezonunu değerlendirdi

​​​​​​​Balık sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala değerlendirmelerde bulunan Balıkçı Esnafı Yusuf Çimen, sezon başının hareketli ve hızlı geçtiğini belirtti.

 Çimen, balık sezonunu değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balık sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala değerlendirmelerde bulunan Balıkçı Esnafı Yusuf Çimen, sezon başının hareketli ve hızlı geçtiğini belirtti.

Av yasağına kısa süre kala balık sezonunu değerlendiren Balıkçı Esnafı Yusuf Çimen, “Sezonu değerlendirmek gerekirse sezon başında gayet hareketlilik hızlılık vardı. Bu yüzden satışlarımız iyi gitti. Biz de vatandaşlarda memnun kaldık.” Dedi.

Yoğun sezon atlattıkların belirten Çimen, “ bu sezon özellikle hamsi yüzümüzü güldürdü. Hamsinin peşine lüferin gelmesiyle yoğun sezon atlattık. Bu sene palamut olmadı ama inşallah seneye olacak. Ona nazaran bu sene hamsi, istavrit, lüfer bolca yaşandı.” Şeklinde konuştu.

Çimen, sezonun kapanmasına son 1 ay kaldığını aktardı.

Sezonun son zamanlarının Ramazan ayına denk geldiğini vurgulayan Çimen, “Bu sene ramazan da sezonun içine denk geldi. Beklediğimiz canlılık yok, Ramazan hareketsiz geçiyor. Eskiden daha yoğun olurduk ama şu an yoğun değiliz. Ramazanda balık çok tercih edilmiyor. Genellikle az bir kişi sofralarında balık tüketiyor. Daha çok et ve tavuk ağırlıklı tercih ediliyor. Sonuçta bende oruç tutuyorum bende et tercih ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Alper Tavukçu

EBRU YILDIZ GÜNENÇ