Çiftçinin yüzü devlet desteğiyle güldü

DSİ Genel Müdürlüğü'nden çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Müdürlüğün yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak.

Çiftçinin yüzü devlet desteğiyle güldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yılların en kurak kış mevsimini geçiren Türkiye’de iklim değişikliği nedeniyle zaman zaman su stresi çekiliyor. Barajlarda düşen su seviyeleri nedeniyle endişelenen  üreticilere son yağışlar ilaç oldu.

Yağışların yanında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama çiftçilerin yüzünü güldürdü. Müdürlüğün yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Tarımsal verimliliğin artırılmasında ve tarım sektöründe katma değerin yükseltilmesinde su ve sulama yatırımları en önemli etken konumundadır. Sulama, tarımda çarpan etkisi gösteren bir yatırımdır. Sulu tarıma geçiş, başta tarım sektörüne hizmet sunmakla birlikte diğer sektörlere de itici bir güç olmaktadır. 26 Nisan 2023 Çarşamba günü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Karar” çiftçilerimiz açısından müjde niteliğindedir. “Sulamada Milat” olarak değerlendirilebilecek bu karar ile çiftçilerimizin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50’si Devlet tarafından karşılanacaktır. Bu karar ile sulama sahasında tarım yapan çiftçilerimizin 2023 yılında su kullanım hizmet bedellerinin desteklenerek üretim maliyetlerinin azaltılması ve rekabet güçlerinin arttırılması hedeflenmektedir.” İfadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ