Çiftçilere gübrelemenin bölünerek yapılması konusunda uyarı yapıldı

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri tarafından ekili arazilerde inceleme yapıldı. Ekipler çiftçilere gübrelemenin bölünerek yapılması konusunda uyarılarda bulundu.

Çiftçilere gübrelemenin bölünerek yapılması konusunda uyarı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin bu yıl kış mevsiminde yağış almaması çiftçiyi de olumsuz etkiledi. Saha çalışmalarına devam eden Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri köylerdeki tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Ziraat Odası yetkilileri, çiftçilere gübrelemenin bölünerek yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Ziraat Odası ekipleri tarafından merkeze bağlı köylerdeki ekili tarım arazilerinde yapılan inceleme sonrası çiftçiler bilgilendirildi.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, “Erken dönemde ve arkasından yağmur almadan atılan gübrelemeler zaten kuraklık sebebi ile etkilenen buğdayları daha fazla strese sokmakta ve atılan gübrenin büyük bir kısmının boşa gitmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle bu şekilde kurak giden yıllarda yapılacak olan gübrelemenin bölünerek yapılması buğdayın gübreden daha fazla faydalanmasını sağlayacaktır. Yabancı ot mücadelelerinin gece-gündüz sıcaklık farklarının az olduğu zamanda yapılması mücadelenin başarılı olması için çok önemlidir.” İfadelerine yer verildi.