Çiftçilere 'gece eğitimi'

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere yönelik 'gece eğitimleri' sürüyor. Eğitim kapsamında ekipler bu hafta Büyükismailçe köyündeki çiftçilere bir araya geldi.

Çiftçilere 'gece eğitimi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gece eğitimine katılan veren Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, çiftçilere tarım, hayvancılık ve desteklemeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bayazıt, eğitimlerin aralıksız olarak devam edeceğini söyledi.

Köydeki bir kahvehanede düzenlenen gece eğitimlerinde Buğday yetiştiriciliği, ÇKS kayıtları, mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle  kayıt altına alınamayan tarım arazileri, Hayvan yetiştiriciliği, Tarımsal desteklemeler, Tarımsal üretimin planlanması, sözleşmeli üretim, Tarım sigortası (TARSİM)” konularında bilgi verildi.

İl genelinde başlatılan  ‘Gece Eğitim Seferberliğinin’ devam ettiğini söyleyen Bayazıt,  Merkez Büyükismailçe Köyünde düzenlenen gece eğitiminde çiftçilerin sorularını da yanıtladıklarını aktardı.

Her zaman üretimin ve üreticinin yanında olduklarını belirten Bayazıt, ekiplerin köylerdeki eğitimlerinin süreceğini ve çiftçilerin merak ettiği konularda da bilgilendirmeler yapacaklarını söyledi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ