Çiftçilere 'ekim derinliği' uyarısı

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri köylerdeki yabancı otla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İskender, Sazlıdere, Köşen, Korucu, Kayapa, Menekşe Sofular, Küçükdolluk, Hıdırağa, Büyükdöllük, Muratcalı, Musabeyli, Demirhanlı köylerini ziyaret eden ekipler, çiftçileri bilgilendirdi.

Çiftçilere 'ekim derinliği' uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekili alanlarda inceleme yapan ekipler, yabancı otla mücadelede çeşitli problemlerle rastladıklarını belirterek çiftçileri bilgilendirdi. İskender, Sazlıdere, Köşen, Korucu, Kayapa, Menekşe Sofular, Küçükdolluk, Hıdırağa, Büyükdöllük, Muratcalı, Musabeyli, Demirhanlı köylerini ziyaret eden ekipler, ekili alanlarda incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonrası çiftçilerle bir araya gelen ekipler, ekim yatağı hazırlığı ve ekim derinliğinin önemi konularında sıkıntıların olduğunu gördüklerini belirterek çiftçilere uyarılarda bulundu.

Ekiplerden çiftçilere uyarı

Üreticilere uyarılarda bulunan ekipler, “Bu tarzda sıkıntıların olduğu arazilerde ruhsatlı ve iklim koşulları ile uyumlu ilaçların kullanılması önemlidir. Ekim derinliğinin de bitki sağlığı ve verim için önemli bir unsur olduğunu unutmayalım. Her türlü sorunuz ve bilgi için odamız mühendisleri ile irtibata geçebilirsiniz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun” İfadelerine yer verdi.   Haber Merkezi

HABER MERKEZİ