• Haberler
  • Edirne
  • CHP ÜYELERİNDEN CİRAVOĞLU'NUN ADAYLIĞININ GASP EDİLDİĞİ İDDİASI

CHP ÜYELERİNDEN CİRAVOĞLU'NUN ADAYLIĞININ GASP EDİLDİĞİ İDDİASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in baskıları sonucu Edirne Belediye Başkan Adaylığından çekildiği iddia edilen Şükrü Ciravoğlu'nu destekleyen partililer açıklamada bulundu. Berk Ciravoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in babasını arayarak adaylıktan çekilmesi yönünde baskı yaptığını belirtti.

CHP ÜYELERİNDEN CİRAVOĞLU'NUN ADAYLIĞININ GASP EDİLDİĞİ İDDİASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddiaya göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in,  Ciravoğlu’nun sağlık problemlerinden dolayı hastaneye noter gönderip adaylıktan alınmasının ardından tepki gösteren partililer il başkanlığı önünde yapılan haksızlığı protesto etti.

CHP Parti üyesi İbrahim Işık, alıkonulan iradelerine sahip çıkmak için toplandıklarını belirtti.

Genel merkezden gelişen irade gaspına karşına protesto yaptıklarını belirten ışık, “Edirne İl Başkanlığı yönetimi ile ilgili derdimiz yok. Binamızın önünde bulunma nedenimiz budur. İl yönetimi ve merkez ilçe yönetimi dışında gelişen, genel merkezden gelişen bir irade gaspına karşına buradayız. Biz Edirne’de oyumuza ve irademize sahip çıktığımızı göstermek için haykıracağız.” Dedi.

Genel merkezin sürece uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Işık, “Mükemmel bir ön seçim yaşadık. Ön seçimde açık farkla Şükrü Ciravoğlu kazandı. Genel merkeze iletildi ve bunun takipçisi, denetimcisi de genel merkezdi. Parti meclisi üyesi ve milletvekili üyesi genel merkezden gelmiş onların denetiminde CHP mükemmel bir ön seçim yaşatmıştır. Bunu yok sayamazlar. Bunu madem yaptılar buna uygun hareket etmek ve buna göre devam etmek zorundalar.” İfadelerini kullandı.

Partililer adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Taşkan, Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı  Özgür Özel’in “Belediye Başkanı atamalarında ön seçim sonuçlarına uyulacağını” hatırlatarak Edirne’de yapılan ön seçimde 1591 oy alan Ciravoğlu yerine 683 oy alan Filiz Gencan Akın’ın atanmasına hak, hukuk ve adalet savunucusu olan parti adına anlam veremediklerini aktardı.

“PARTİYİ KENDİ ÇIKARLARINA GÖRE DÜZENLEMEK İSTEYENLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Partiyi kendi çıkarlarına göre düzenlemek isteyenlere asla izin vermeyeceklerini söyleyen Taşkan, “Edirne'mizde 35 yıl sonra ilk defa Belediye Başkanlığı için ön seçim yapılması, partililerimiz ve genel olarak halkımızda Cumhuriyet Halk Partisi adına büyük bir heyecan yaratmıştır. Edirne halkının büyük çoğunluğunun duyguları CHP'li üyelerce sandığa yansıtılmış, Şükrü Ciravoğlu açık farkla seçimi kazanmıştır.” Dedi.

Seçim vaatlerinin halka duyurulmaya başlandığını ve böyle sonuçla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Taşkan, “Yatışının hemen ertesi günü adaylıktan çekilmesi yönünde yapılan söylemleri ve Hastaneye apar topar Noter gönderilmesi olayını asla doğru bulmuyoruz. Edirne'de dürüst ve onurlu bir kişilik olarak tanınan adayımıza yapılan bu uygulama sadece üyeler değil, halk tarafından da yadırganmıştır.” Şeklinde konuştu.

Taşkan, Ön seçimi açık farkla kazanan, halkta karşılığı olan bir adayın çekilmesini istemek seçimi riske atmak olduğunu belirtti.

“GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR YENİDEN YAPILIYOR”

CHP’nin DNA’sının bozulduğunu söyleyen 28. Dönem Edirne Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş, “Biz menfaatçi kişisel çıkarları kısacası pantaların hüküm sürmediği bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz. Uzun yıllardan beri örgütümüzün DNA’sı bozuldu. Örgütün iradesi yok sayıldı. Geçmişte yapılan hatalar yeniden yapılıyor.” dedi.

Babasının durumunun iyi olduğunu söyleyen Berk Ciravoğlu, hastane sürecini anlattı. Genel başkanın babasına adaylıktan çekilmesi yönünde baskı yaptığını iddia eden Ciravoğlu, “Orada narkozun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Karar alma sürecinde, hatta daha yetkili bilirkişilerden de öğrenilebilir. Genel başkanın bu işi bırakman gerekiyor olduğunu söylediğini baskı yaptı. Bu istifa 2 gün beklenip hastaneden çıktığında da yapılabilirdi. Ne acelesi vardı. Babam hasta yatağında bile kazanırdı bu seçimi. Hasta yatağında insanlar onu sırtında taşıyacaktı, öyle diyorlardı. Sen bu şekilde bile kazanırsın abi diyorlardı. Çok üzgünüz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in arayarak kadın adayla devam etmek istediklerini iddia eden Şükrü Ciravoğlu'nun danışmanı Erkan AK, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 kez arayıp ben açtım telefonlarını bu işin sürdürülebilirliği kalmamıştır. Seninle değil, kadın adayla devam etmek ve 2 kadını yarıştırmak istiyoruz dedi. Megafon açıktı, ben duydum kendisini. Sonra 2-3 kez daha aradı. İlk istifasının geçerli olmadığını, sonra hastaneye il başkanı ile birlikte noter gönderdiğini, noter huzurunda yapılması gerektiğini, ısrarla çok baskıcı bir tavırla, görevden el çekmenizi istiyorum dedi.” Şeklinde konuştu.

Ak,  imzanın 17.00 civarında atıldığını ve hiç dinlenilmeden ısrarlar oldubittiye getirildiğini söyledi.

Sağlık sorunları olmadığı halde bu durumun yaşanmasının doğru olmadığına değinen Ak, yaşanan olayın Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nde adaletin olmadığı anlamına geldiğini belirtti.

Edirne Barosu Avukatlarında Cansın Çoğal ise durumun hukuk aykırı olduğunu ve ilçe seçim kuruluna itiraz ederek karara karşı çıktıklarını ifade etti.  Ebru Yıldız Günenç – Alper Tavukçu

EBRU YILDIZ GÜNENÇ