• Haberler
  • CHP'li Belediyenin peyzaj çalışması sırasında ağaçları kestiği iddia edildi

CHP'li Belediyenin peyzaj çalışması sırasında ağaçları kestiği iddia edildi

Edirne'de CHP'li Süloğlu Belediyesi'nin cadde peyzaj çalışması sırasında ağaçları kestiği iddia edildi.

CHP'li Belediyenin peyzaj çalışması sırasında ağaçları kestiği iddia edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Süloğlu eski İlçe Başkanı Çolak, ilçe belediyesinin kaldırım yapım çalışması sırasında ağaç katliamı yaptığını belirtti. Süloğlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise ağaçların Orman İşletme Müdürlüğünden kesilebilir izni alınmasına rağmen sadece budama yapıldığını duyurdu. Bölgedeki kesilen ağaçların ise esnaflar tarafından kesildiği iddia edildi.

Süloğlu Belediyesi ilçenin en işlek caddesinde peyzaj çalışmalarına başladı. İddiaya göre ilçenin en işlek caddesinde yapılan çalışmada kaldırım üzerinde yer alan yıllanmış ağaçlar kesildi. Yine iddiaya göre çevredeki vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. AK Parti Süloğlu eski İlçe Başkanı Veli Çolak söz konusu olay ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çolak; “Belediyemizin Cadde ile ilgili düzenlemesinde mecliste almış olduğu kararla çalışma yapmakta. Çalışma sırasında vatandaşa sorulmadan bir takım yanlış uygulamalar yapılmakta. Yanlış uygulama dediğimiz belediye başkanımızın şahsi düşüncesidir, Meclisinin aldığı karardır. Mevcut direklerimizin önündeki küçük trafoların,biz kendilerini uyarmamıza rağmen binalar yapışık olması gerekirken bunları yolun ortasına koydu. Dekoratif direklerin görülebilmesi için daha önce başkan vekili olduğu dönemde diktikleri ağaçların bugün kesmelerini bir esnaf olarak bir vatandaş olarak biz tasvip etmiyoruz. Tabi ki düzenleme için bazıları kesilebilir, budanabilir ama kökten bir temizliğe karşıyız. 7-8 tane ağaç kesildi. Yetişmiş ağaçlar olduğu için tepki gösteriyoruz.” Dedi.

Süloğlu Belediyesinden yapılan açıklamada ise iddiaların gerçeği yansıtmadığı peyzaj çalışmaları sırasında yıkılma tehlikesi bulunan ağaçların budandığını belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca bölgedeki ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilebilir raporu verilmesine rağmen yalnızca budama yoluna gidildiği ifade edildi.

Haber Merkezi