Canalp'in kurtardığı fırıncı konuştu:
Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde köylere ekmek götürebilmek için kar ile kaplı yola aldırış etmeden yola çıkan ve kara saplandıktan sonra Edirne Valisi Ekrem Canalp'ın aracını kurtarmak için mücadele verdiği ekmekçi Ahmet Kavgaz, yaşadığı o anları GÜNDEM'e anlattı. Aracını kardan kurtarmak için mücadele edenin Edirne Valisi olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Kavgaz, 'Öğrendikten sonra çok şaşırdım' dedi.
Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı köylere ekmek götürürken yolda kara saplanan aracı, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve yanındaki koruma ekibi tarafından el yordamıyla kurtarılan 20 yaşındaki ekmekçi Ahmet Kavgaz, yaşadıklarını anlattı. Aracını kurtaranlardan birinin Edirne Valisi olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Kavgaz, büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.
Edirne'de geçen Salı
gününü Çarşamba'ya bağlayan gece aniden başlayan kar yağışı en fazla Lalapaşa
ve civar köylerinde etkili oldu. Çarşamba sabahı her yerin beyaza büründüğü
bölgelerden olan Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde ekmek üretimi yapan
Okan ve Erdal Koşucu kardeşler, civar köylere ve Lalapaşa ilçesine ekmek
servisine araçlarını gönderemedi. Bunun üzerine sabah saatlerinden itibaren
Vaysal Taş Fırın'ın telefonları civar köylerin ekmek talebiyle çalmaya başladı.
HERŞEYİ
GÖZE ALDILAR
Bölgede yoğun kar
yağışı devam ederken köylülerin ekmek talebine daha fazla kayıtsız kalamayan fırın
işletmecisi Okan Koşucu ve çalışan Ahmet Kavgaz, köylere ekmek götürmek için
harekete geçti. Köylere ekmek götürmek için aracını ekmeklerle dolduran Kavgaz,
daha sonra yolda kalma pahasına bile olsa yola çıktı.
İKİ
DEFA YOLDA KALDI
Aracıyla ilk olarak
Kalkansöğüt yoluna koyulan Kavgaz, bir süre sonra bu yolda ilerlemekte zorlandı
ve yolda kaldı. Kalkansöğüt muhtarından yardım talep eden Kavgaz'ın aracı
traktör ile kurtarıldı ve köye ekmek ulaştırıldı. Kalkansöğüt köyünden
istikametini Küçünlü köyüne çeviren Kavgaz, bu köye sağ salim ulaşmayı
başararak köylüyü ekmeğe kavuşturdu. Ardından rotasını Lalapaşa ilçe merkezine
çeviren Kavgaz, yolda çok fazla kar olunca, yolu kaybedip yol kenarında kar yığınlarına
saplandı.
'VALİ
OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'
Aracını tek başına kurtarmaya çalışan Kavgaz, bunu başaramadı. Kavgaz, bir süre mücadele verdikten sonra kar ile mücadele çalışmalarını incelemek için bölgede bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp'in makam aracıyla karşılaştı. Yaşadığı o anları anlatan Kavgaz, 'O sabah ekmek götürmemeye karar verdik. Çok fazla telefon gelince bu karlı havada insanların ekmeksiz kalmamaları için yola çıkmaya karar verdik. Lalapaşa'ya giderken kara saplandım. Mücadele ettim ama aracı kurtaramadım. Bir araç yanımda durdu. Nereye gittiğimi sordular ve köylere ekmek götürdüğümü söyledim. Kurtarma aracının yakında olduğunu ve geleceğini söylediler. Acelem olduğunu söyleyince, yanlarındakilerle aracımı kurtardılar. Kendilerine teşekkür ettim. Vali olduğunu yanlarındakilerden birisi unvanıyla seslenince anladım. Çok şaşırdım. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Hala şaşkınlık içindeyim' dedi.