Cambaz, aday adaylığı başvurusunu düzenlediği toplantı ile duyurdu

2018 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti 27. Dönem Milletvekilli adaylığı sıralamasında 4. sırada yer alan Burak Cambaz, AK Parti Edirne İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda 28.Dönem Edirne Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Cambaz'ın aday adaylığı açıklamasında konuşan İl Başkanı Belgin İba, Edirne'de bu dönem 2 milletvekili çıkarmak için çok gayret edeceklerini söyledi.

Cambaz, aday adaylığı başvurusunu düzenlediği toplantı ile duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyaset hayatına 2017 yılında Uzunköprü İlçe Gençlik Kolları'nda başlayan ve o günden bu yana partide birçok görev alan Burak Cambaz, son olarak İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. Cambaz, şimdi ise 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için 28. Dönem Edirne Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

Düzenlenen toplantıya İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Rasim Özgün,İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler, İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri de katıldı.  AK Parti olarak her zaman gençliğin değerini ve önemini bilerek ilerlediklerini söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, her zaman gençlerin önünü açmaktan yana olduğunu ve desteklerini esirgemediğini belirtti.

"Yaklaşık 17 aday adayımız oldu"

AK Parti teşkilatına uzun yıllar hizmet eden ve daha önce de milletvekilliği aday adaylığı yapmış Burak Cambaz'ın adaylığını canı gönülden desteklediklerini aktaran Başkan İba, "Rabbim yolunu bahtını açık etsin. İnşallah en güzel yerlerde görelim. Yaklaşık 17 aday adayımız oldu. Hepsi birbirinden kıymetli. Gerçekten teşkilatımıza emek vermiş, gayret etmiş isimler. Herkesin gönlüne göre vermesini diliyorum. Hepsinin yolu açık olsun. Burak kardeşimin de aday adaylığı hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Her zaman yarın seçim varmış gibi çalışmaya gayret ettik"

Edirne teşkilatı olarak göreve geldikleri günden beri yarın seçim varmış gibi çalışmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan İba, "Edirne'de girmediğimiz köy çalmadığımız kapı ziyaret etmediğimiz esnaf bırakmadık. Aynı azim ve kararlılıkla 2023 seçimlerinin olacağı güne kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bütün teşkilatımız büyük bir aileyiz ve Edirne'de inanıyoruz bu dönem daha önce aldığımız oyların en yükseğini alacağız. Edirne teşkilatı buna çok inanıyor. Aday adaylarımız da bu konuda hepsi bizlerle bir olacak. Seçim gününe kadar. İnşallah Edirne'de bu dönem 2 milletvekili çıkarmak için çok gayret edeceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah" ifadelerine yer verdi.

AK Parti 28.Dönem Edirne Milletvekili Aday Adayı Burak Cambaz,  AK Partinin 21 yıllık iktidarında her an gençlerin enerjisinden ilham aldığını ve 21 yıldır gençlerle doğan, gençlerle büyüyen ve gençlerle yoluna devam edecek bir siyasi oluşum olduğunu aktardı.

AK Parti’nin yönünün kuruluşundan bu yana gençlere dönük olduğuna değinen Cambaz, gençlere yönelik yapılan proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2002’de üniversite öğrencilerinin aldığı 3 aylık burs ve kredilerin aylık olarak verilmeye başlandığını söyleyen Cambaz, "2003’de zorunlu askerliği 18 aydan 12 aya indirdik. Aynı yıl ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla 250 bin kızımızı okullu yaptık. Tarihte ilk defa ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılmasını sağladık. 2004’de Türkiye’yi Erasmus programına dahil ettik. 2005’de üniversiteye girişte katsayı uygulamasını kaldırdık. 2006’da seçilme yaşını 25’e indirdik. Gençlerin siyasete katılmasının önünü açtık. 2007’de 15-18 yaş arasındaki gençlerin dernek kurabilmelerinin önünü açtık. 2008’de üniversitelerde başörtüsü serbestisini getirdik. Aynı yıl e-devlet uygulamasını yürürlüğe soktuk. 2010’da KOSGEB girişimcilik destekleri kapsamında binlerce gence hibe ve destek sağladık. 2011 seçimlerinde 25 yaş kararını ilk kez uyguladık ve AK Parti aday listelerinde 20 genç adaya yer verdik.  Aynı yıl Gençlik ve Spor Bakanlığını kurduk. 2012’de üniversitelerde harçları kaldırdık. Eğitim öğretimin her kademesini ücretsiz hale getirdik. 2013’de Türkiye IMF’ye olan borcunu ödedi. Aynı yıl başörtülü kadınlarımızın kamu kurumlarında çalışmasını engelleyen yönetmeliği kaldırdık. 2015’de okullarda hafta sonu kursları uygulamasını başlattık. 2016’da 25 yaşını doldurmamış tüm gençlerin pasaport harcını kaldırdık. Aynı yıl yeni mezun gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortası priminden muaf olmasını sağladık. 2017’de gençlerin de devlet yönetimine etkin katılmasını sağlamak üzere seçilme yaşını 18’e indirdik. Ana muhalefet bu dönemde bu referanduma ‘’Hayır!’’ dedi. 2018 seçimlerinde 18 yaş kararını ilk kez uyguladık ve AK Parti aday listelerinde 73 genç adaya yer verdi. Bunlar biri de bu kardeşinizdi.  2019’da zorunlu askerlik hizmetini 12 aydan 6 aya indirdik. TOGG’u tanıttık. Antartika’da bilim üssü kurduk. 2020’de öğrenci kardeşlerimiz için staj seferberliği başlattık. 100 bin kardeşimize staj imkanı sunduk, sunuyoruz. 2022’de yaz dönemlerinde KYK yurtlarımızı ücretsiz kullanıma açtık. KYK kredilerinde enflasyon farkı faizlerini kaldırdık. Burs imkanlarını, yatak kapasitelerini arttırdık. Yine geçen yıl bakaya kalan asker kaçağı konumuna düşen 550 bin gence bedelli askerlik imkanından faydalanma imkanı sunduk ve bu bizzat bizim talebimizle gerçekleşti. Öğrenci affı ile okullara dönüş yolunu açtık" ifadelerine yer verdi.

Ülkemizi genç zihinler üzerinden harf kuşaklarıyla kutuplaştırmaya çalışanlara seslenen Cambaz,  "Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştaki gençler, oynanmak istenen oyunların farkında olacaktır. Yine bilmelidirler ki Edirneli Fatih’in torunları, AK sütün içindeki Ak kılı görebilecek gözü keskinlikte bir gençlik Edirne’de yaşamaktadır. Milletimizin sorunlarına kronikleşmeden çözüm bulmak, bölgemiz ve sevdalısı olduğumuz şehrimizin hizmet alabilmesini sağlamak, ülkemizi ‘Türkiye Yüzyılı’na hazırlarken Edirne’mizi iş bilmez, basiretsiz yönetimlerden kurtarmak, şehrimizin her köşe başını tutup ayağa kaldırmak, kimsesizin kimi olmak, bitmeyecek mücadelenin yılmaz hizmetkârı olmak için, hakkı tutup kaldırmak için mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ