ÇALIŞMALARIN YÜZDE 85'İ TAMAMLANDI

Pazarkule Sınır Kapısı yenileme çalışmalarında sona gelindi. Yunanistan'a açılan sınır kapısında modernizasyon çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı. Sınır kapısını yenileme işleminin Ocak ayında bitirilmesi hedefleniyor.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 85'İ TAMAMLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ihracatının yüzde 50'sini Avrupa ülkelerine gerçekleştiriyor.  Bu nedenle Edirne'den Avrupa'ya açılan sınır kapılarında lojistik ve yolcu trafiği çok büyük önem taşıyor. Bu lojistik ve yolcu trafiğinin daha hızlı ve sağlıklı gerçekleştirilmesi için Pazarkule Sınır Kapısı modernize ediliyor.

2021 Aralık ayında başlanan Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki çalışmalarda artık sona gelindi. Yunanistan'a açılan sınır kapısındaki modernizasyon çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı. Modernizasyonun tamamlanmasıyla 2 olan peron sayısı, 6'ya çıkacak. Gümrük sahası 4 bin 300 metrekareden 22 bin metrekareye yükselecek.

Arama ve x-tarama hangarı yapılıyor

Modernizasyon çalışmaları kapsamında gümrük sahası içerisine arama '“ x tarama hangarı, sosyal donatı ve yeni personel binaları da yapılıyor. Pazarkule'deki yenileme çalışmalarının sona ermesi ile birlikte Edirne'deki Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapılarındaki iş yükü de azalacak. Ticaret hacmi artacak ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlanacak. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren İnşaat Mühendisi Sabahattin Deniz, çalışmaların 2023 Ocak ayında tamamlanmasını öngördüklerini söyledi.

Sınır kapısındaki mevcut kapasitenin her yönüyle gelişip modern hale geleceğini belirten Deniz, 'İçerisinde idari ve ticari bina, işletme müdürlüğü, gümrük müdürlüğü üniteleri, ayrıca giriş ve çıkışta da satış mağazaları bulunacak. Bunun yanı sıra X-Ray Ofisi ve köpek eğitim merkezi ve kim müdürlüğünün bulunduğu bina olacak. 3 adet köpek bakımı eğitim binası olacak. Projeye ilave olarak ısı merkezi ve trafo binasından oluşmuş bir adet hangar binası olacak.  Ayrıca Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltabilmek için burada peron sayıları arttırılacak. Toplamda üç gidiş, üç çıkış 6 peron olarak' Dedi.

Yapılacak çalışmaların ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını ifade eden Deniz; 'Özellikle yaz sezonunda oluşan gurbetçi yoğunluğunun önüne geçileceğini ve bir rahatlama sağlanacağını vurguladı. Aynı zamanda Türkiye'nin ihracat rakamları da kara yoluyla oldukça yüksek. Bu sınır kapılarının genişletilmesi ve modernizasyonu ihracata da olumlu yansıyacak' diye konuştu.