Büyük Zafer'in 101. yıldönümü kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıl dönümü kutlandı. Etrafını saran karanlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında yırtıp atan Türk Ordusu'nun kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de törenlerle kutlandı.

Büyük Zafer'in 101. yıldönümü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstiklali için istikbalinden vazgeçenlerin kazandığı, 30 Ağustos Zaferi'nin 101’inciyıl dönümü Edirne'de törenlerle kutlandı.  Kutlamalar Atatürk Anıtı'nda çelenkler valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Ardından Atatürk Bulvarı’ndaki etkinliğe geçildi. Vali Sezer, Tuğgeneral Acar ve Başkan Gürkan vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tankçı Yüzbaşı Ali Kemal Ateş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türk Milletinin 30 Ağustos'ta eşine tarihte az rastlanan bir zafer kazandığına dikkat çeken Tankçı Yüzbaşı Ali Kemal Ateş,  ulusça 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 101'incı yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhasının, tek tek düşünüldüğünü, hazırlandığını ve yönetildiğini belirten Ateş, "Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Bu zaferle Türk ulusu son neferine kadar yok edilmedikçe Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil milletiyle topyekun savaştığı ispatlanmıştır. Bugün dünyanın sayılı güçlerinden olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman her yerde ve her şartta verilecek görevi ifaya hazırdır" dedi.

Tankçı Yüzbaşı Ali Kemal Ateş'in konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören alanında hazır bulunan askeri birlikler ve araçların geçişleri ise nefes kesti. Geçit törenini ilgiyle izleyen vatandaşlar bu anı telefonlarına kaydederken, 7'den 70'e herkes birlikleri ayakta selamlayarak alkışladı. Askeri birliklerin yanı sıra Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve motosikletlilerin ellerinde Türk Bayrağı ile geçişi de yoğun ilgi gördü.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ