• Haberler
  • Edirne
  • Bulgar turist yoğunluğu pazar esnafını sevindirdi

Bulgar turist yoğunluğu pazar esnafını sevindirdi

Edirne'de her hafta Cumartesi günleri 1. Murat Mahallesi'nde oluşturulan geçici alanda kurulan pazarda bu hafta yaşanan yabancı turist yoğunluğu esnafı sevindirdi. Sabahın erken saatlerinde tezgahlarını hazırlayarak müşterilerini bekleyen esnaf, kalabalıktan nasibini aldı.

Bulgar turist yoğunluğu pazar esnafını sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıdadan, giyime, ev eşyasından, ayakkabı ve çantaya kadar neredeyse tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, Cumartesi Pazarı'nda yoğunluk oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren turlarla ve kendi araçlarıyla kente gelen Bulgar turistler, gün boyu alışveriş yaptı.  Aldıkları malzemeleri araçlarının bagajlarını ve yanlarında getirdikleri bavulları dolduran Bulgar turistler, şimdiden Noel alışverişlerini yapmaya başladı.

'Soğuk havaya aldırış etmediler'

Soğuk havaya aldırış etmeyen Bulgar turistler, yaptıkları alışverişlerle pazar esnafını sevindirdi. Yerli ürünlerini tezgahlarına dizerek müşterilerini beklemeye başlayan pazar esnafı, yaşanan yoğunluk nedeniyle rahat bir nefes aldı. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte kış meyvelerinin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen pazar esnafı, yılbaşına kısa süre kala alışveriş hareketliliğinin artmasını beklediklerini ifade etti.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar