Bu yaz parfümde çiçeksi kokular tercih ediliyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çiçeksi kokular tercih ediliyor. Parfüm kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları belirten parfüm işletmecisi Devral Keser,  parfümün kalıcı olması için gün içerisinde birçok kez sıkılıyor ama bu durum burnun kokuya alışmasına neden olduğunu söyledi.

Bu yaz parfümde çiçeksi kokular tercih ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında ter kokusunu önlemek ve güzel kokmak için serinlik hissi yaratan kokuları ilgi arttı. Parfüm kullanırken püf noktalarına değinen Keser, parfümü kıyafeti giymeden önce sıkmak kokunun kalıcı özelliğini arttırdığını dile getirdi.
            “Karşı tarafa serinlik hissi veren çiçek kokuları tercih ediliyor”
          Parfüm işletmecisi Devral Keser,  “Bahar ayı olduğu için çiçek kokuları ön planda oluyor. Çiçek kokularında da fresh içi açıcı ve karşı tarafa serinlik hissi veren çiçek kokuları tercih ediliyor. Tazelik hissi yaratan çiçeksi kokular daha çok ilgi görüyor. Erkeklerde meyve notaları fazla olan narenciye gibi akuatik kokular tercih edilirken kadınlarda baharat notalarının daha fazla olduğu çiçek kokuları tercih ediliyor.” Dedi.
            “Bizden ilk istedikleri fresh kokular oluyor”
          Tercih edilen ilk parfümün taze kokular olduğunu söyleyen Keser, “kendi kokusunu bilen ve sürekli aynı parfümü almaya devam eden müşterilerimiz dışında devamlı kullandığı bir parfüm olmayan müşterilerin bizden ilk istediği fresh kokulu parfümler oluyor. Devamlı parfüm değiştirenler ise çok bazı kokulara alışkın oldukları için daha çok seçici oluyor ” şeklinde konuştu.
            “Parfümün tende kalıcılığı 2 saattir”
           Kokunu kıyafette uzun süreli kalıcı olması için giymeden sıkılması gerektiğinin altını çizen keser, “Parfüm kullanmak kadınlarda bir avantaj oluşturuyor. Her ihtiyaç duyduklarında çantalarından çıkartıp hemen parfümlerini tazeleyebiliyorlar.  Parfümün kalıcılığı ne kadar iddia ederlerse etsinler yoğun notalar olmadığı sürece tende 2 saattir. Herkes ilk önce burun altı bölgesine sıkıyor bu alışılmış bir şey ama burun o kokuya sürekli maruz kalıyor.  Her defasında göğüs bölgesine sıkılan kokuya burun alışmış oluyor. Burun o kokuya alıştığı için parfüm kullanan kişiler bir süre alışılan kokuyu alamayıp kokunun üzerinde olamadığını düşünüyorlar. Bu da sürekli tazeleme hissini uyandırıyor.  Kulak arkasına 2 defa sıksak ikili selamlaşma esnasında burun enseye denk geldiği için yeterli olur. Bazı vatandaşlar sosyal mesafeyi daraltmak istemediğinden dolayı kokuyu burun altına sıkarak karşı tarafa hissettirmek istiyor.  Bu kişiler kokunun daha kalıcı olmasını istedikleri için sürekli tazelemek zorunda hissediyorlar. Giymeden önce kıyafetlerimize sıktığımızda kalıcılık hissi daha çok artıyor.” İfadelerine yer verdi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ