'Bosna Hersek Dostluk Kervanı' Edirne'de
Bosna Hersek'ten yola çıkan ve dostluk ile kültürel etkileşimi artırmayı amaçlayan 'Bosna Hersek Dostluk Kervanı', Türkiye'deki son durağı olan Edirne'ye ulaştı.
24 Nisan’da Bosna Hersek’ten hareket eden 42 kişilik kafile, çeşitli ülkeleri ve Türkiye’nin birçok şehrini ziyaret ettikten sonra Edirne’de konuk edildi. Kentteki tarihi ve kültürel alanları gezen heyet, Edirne’nin zengin mirasını yerinde tanıma fırsatı buldu.
Ziyaret kapsamında kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelen heyet, kültürel iş birliği ve ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. “Dostluk Kervanı”, 5 Mayıs’ta Bosna Hersek’e dönerek yolculuğunu tamamlayacak.
“Amaç ilişkileri güçlendirmek”
Bosna Hersek Dostluk Köprüleri Başkanı Jasmin İmamoviç, Edirne’de gazetecilere yaptığı açıklamada, kervanın amacının Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek olduğunu vurguladı. İmamoviç, “Tarihi mekanları ziyaret ettik. Üç yıldır bu projeyi sürdürüyoruz. Türkiye ile kültürel işbirliğimizi güçlendirerek yeni dostluklar kurmaya devam edeceğiz” dedi.
Kafile üyeleri, İzmir’de Boşnak dernekleriyle buluşup kültürel etkinlikler düzenlediklerini, Türkiye’de Boşnakların yaşadığı köyleri ziyaret ettiklerini ve aralarında dağcıların da bulunduğu grupla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bakmadan Geçme





