• Haberler
  • Edirne
  • 'Binlerce insan Selimiye Meydanı'nda leş gibi kokuda geziyor'

'Binlerce insan Selimiye Meydanı'nda leş gibi kokuda geziyor'

Yıllardır devam eden Kakava-Hıdrellez şenliklerinde organizasyon eksikliği gözler önüne serildi. Edirne'de Selimiye Meydanı'nda bulunan bir rögar taştı. Şenlikler için kente gelen ve meydanı gezen turistler foseptik atık nedeniyle yürümekte zorlandı. Esnaf ise rögar kapaklarından yayılan koku nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.

'Binlerce insan Selimiye Meydanı'nda leş gibi kokuda geziyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin en işlek noktalarından olan Selimiye Meydanı’nda rögar kapaklarından yayılan koku ve foseptik atık nedeniyle şenlikler için gelen vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Hava sıcaklılarının yüksek olması nedeniyle koku daha da arttı. Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı’nın bulunduğu alanda taşan rögar esnaf tepkisine neden oldu.

Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Belediye ekipleri, sorunu kaynağından halletmek yerine geçici çözüm üretti.

Ekipler hortumla atıkları yıkayarak yağmur suyu giderine yönlendirdi.

“BİNLERCE İNSAN SELİMİYE MEYDANI’NDA LEŞ GİBİ KOKUDA GEZİYOR”

Havlucular Hanı esnaflarından Necat Yavuz, tıkanan kanalizasyonu belediye ekiplerine 1 yıl önce bildirdiklerini fakat çözüm bulunamadığını söyledi.

Rögar taşana kadar kimsenin ilgilenmediğini ifade eden Yavuz, “Tam zamanında böyle bir patlama oldu. Misafirlerimizin inanın alışverişi kesildi. Dükkanlara bile gitmiyorlar. Çünkü her taraf leş gibi kokuyor. Bu konuda çok mağduruz. Hem misafirlerimiz mağdur oldu hem biz mağdur olduk. Gelen misafire çok ayıp oldu bu şekilde. Bir an önce buna bir çözüm istiyoruz. Bir yıldan beri çözüm yok. Çözümsüz bir şekilde bunu halen çekiyoruz yani. Geçen sene Kırkpınar'da aynısı olmuştu, bu sene kakava şenliklerinde aynısı oldu. Turizm kentinin bu şekilde olmaz, buna laik değil. Biz 1 yıldan beri bunun çözümünü bekliyoruz. Kente zaten yakışmıyor. Binlerce insan var. Binlerce insan Selimiye Meydanı’nda leş gibi kokuda geziyor. Biraz sonra herhalde kimse kalmaz.” dedi.

Selimiye Meydanı’nda yürüyen vatandaşlardan Zehra Alfaoğulları da etrafın kötü koktuğunu vurguladı.

Arkadaşlarının da kötü kokudan şikayetçi olduğunu belirten Alfaoğlulları, bu durumun Edirne’ye yakışmadığını aktardı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ