Biçerdöver operatörleri ve üreticilere yönelik önemli uyarılar
Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte biçerdöver operatörleri ve üreticilere yönelik önemli uyarılarda bulundu. Yangın riskine karşı alınması gereken önlemlerin altı çizildi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, biçerdöver kullanıcılarının mutlaka geçerli bir operatör belgesine sahip olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca her biçerdöverde en az iki adet 6 kilogramlık yangın söndürme tüpünün bulundurulması ve bu tüplerin dolum tarihlerinin kontrol edilmesi gerektiği belirtildi. Yangın söndürme tüpü bulunmayan biçerdöverlerin kesinlikle hasada başlamasına izin verilmeyeceği bildirildi.
Hasat sırasında biçerdöverin kesici bıçaklarının yere temas ederek taşlara sürtmesi sonucu oluşabilecek kıvılcımlara karşı da biçme yüksekliğine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Olası yangınlara hızlı müdahale edebilmek amacıyla, hasat alanına yakın bölgelerde dolu su tankerlerinin hazır bulundurulması istendi.
Ayrıca anız yangınlarına neden olan davranışlardan kaçınılması çağrısı yapılarak, “Sahada sigara içmeyelim, izmarit atmayalım, ateş yakmayalım” uyarısı yinelendi.
Tarım İl Müdürlüğü, üreticilerin ve biçerdöver operatörlerinin bu kurallara titizlikle uymalarının hem can ve mal güvenliği hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Bakmadan Geçme





