• Haberler
  • Edirne
  • Berber ve kuaförlerden 'randevuları son güne bırakmayın' çağrısı

Berber ve kuaförlerden 'randevuları son güne bırakmayın' çağrısı

​​​​​​​Ramazan Bayramı dolayısıyla Edirne'deki berber ve kuaförler son yılların en durgun bayramını geçiriyor. Hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başlayan berber ve kuaförler randevuları son güne bırakmayın çağrısı yaptı.

Berber ve kuaförlerden 'randevuları son güne bırakmayın' çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı dolayısıyla Edirne’deki berber ve kuaförler son yılların en durgun bayramını geçiriyor. Hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başlayan berber ve kuaförler randevuları son güne bırakmayın çağrısı yaptı.

Kuaför ve berberlerde Ramazan Bayramı hazırlıkları başladı. Bayram hazırlıklarında saç kesimi ve bakımı en başta geliyor. Pandemi sürecinden sonra yaygınlaşan randevu sistemi berber ve kuaförleri memnun ederken müşteriler de kendi müsait olduğu saatlere göre randevu alabiliyor.

Edirne’deki kuaför ve berberlerde bayram telaşı başladı. Vatandaşlar bayrama bakımlı girmek için kuaför ve berberlerin yolunu tuttu.

Berber İsmail Mert Puryaz,  bayram öncesi yoğunluğunun geçtiğimiz yıllara göre çok durgun olduğunu belirtti.

Eşi beraber çalıştıklarını belirten Puryaz, “Eskiden bayramlarda sabaha kadar çalışıp bayram namazına giderdik, şimdiki bayramlarda gece 12 ye, 1 e kadar çalışıp kapatıyoruz, evimize gidiyoruz. 15 yıldan beri eşim ile yan yana dükkânlar işletiyoruz. Eşim kadın kuaförü işletiyor, ben ise berber işletiyorum.” Dedi.

Kuaför Tuğba Puryaz ise bu durgunluktan şikâyetçi olduklarını belirterek defterlerinin boş olduğunu aktardı.

 Puryaz, yoğunluğun önceki senelere göre çok durgun olduğuna değerek bayramların eskisi gibi coşkulu ve eğlenceli geçmediğini söyledi.

Tek başına çalıştığını belirten Puryaz  “Eskiden randevulu sistem yoktu, şu anda randevulu sistem ile çalışıyorum ve çok memnunum, tek başıma çalıştığım için randevulu sistem ile rahat rahat çalışıyorum.” Dedi.

Puryaz, randevulu sistemin berber ve kuaförler için vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.

Ücretlerle ilgili sorun yaşamadıklarını değinen Puryaz “Saç tıraşı ücretlerine en son yılbaşında zam geldi, zaten bayramlara özel bir zam da yapmıyoruz” dedi.

Yoğunluktan memnun olduklarını belirten Puryaz, vatandaşlara randevularını son günde bırakmamaları için çağrıda bulundu.

 

 

Dilek Şahin – Alper Tavukçu