Bebek bakım ve emzirme kabinleri kapalı duruyor

Edirne'de Saraçlar Caddesi ve Talatpaşa Asfaltı üzerinde bulunan Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri kapalı durumda. Kabinlerin kapalı olmasına rağmen kabin dışında bulunan ATM'ler hizmet vermeye devam ediyor.

Bebek bakım ve emzirme kabinleri kapalı duruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi PTT Binası’nın yanına ve Talatpaşa Asfaltı Eski Camii önüne konulan Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri kapalı duruyor. Kapılarına kilit vurulan kabinlerde çeşitli bankalara ait ATM’ler hizmet vermeye devam ediyor.

Belediye tarafından 15 Mart 2019 yılında hizmete açılan kabinler kapatıldı. Emzirme çağında bebeği olan anneler kabinleri kullanamıyor. Anneler kabinleri kullanmak için geldiğinde kilitli kapıyla karşı karşıya kalıyor.

Çarşıda işleri olan anneler bebeklerini emzirme saatinde emziremiyor, bebeklerinin bakımını kabin kapalı olduğundan dolayı yapamıyor.

Kabinlerin kapalı olmasına rağmen kabinin dışında bulunan çeşitli bankalara ait ATM’lerin hizmeti sürüyor.

Vatandaşlar kabinlerin açılması gerektiğini, annelerin bebeklerinin ihtiyaçlarını gidermesi gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Hayriye Eryılmaz, kabinin yeniden hizmete açılması gerektiğini söyledi.

ATM’lerin hizmette olduğunu belirten Eryılmaz, “İşlerine geleni yapıyorlar işlerine gelmeyeni yapmıyorlar.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Fehime Özden ise durumu “saçmalık” olarak nitelendirdi.

İnsanların hakkının yenildiğini ifade eden Özden, “Yeniden açılması lazım. Açmaları gerekiyor. Haksızlık ve büyük bir terbiyesizlik. Böyle olmaması gerekiyor. Bu anneler ne yapacak” dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ