• Haberler
  • Edirne
  • Bayrak, 'her yıl 1,3 milyon kişi pasif içiciliğe maruz kaldığı için hayatını kaybediyor'

Bayrak, 'her yıl 1,3 milyon kişi pasif içiciliğe maruz kaldığı için hayatını kaybediyor'

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak dünya sigara bırakma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bayrak, 'her yıl 1,3 milyon kişi pasif içiciliğe maruz kaldığı için hayatını kaybediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, Tütün ürünlerinin kullanımıyla mücadelesini halk sağlığı temelli ve önleyicilik odağında sürdüren Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde tütün ürünlerinin ve elektronik sigaraların yarattığı risklere dikkat çekti.

Bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkese destek olmak istediklerini belirten Bayrak, “Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek sigarayı bırakma sürecinin her adımında yanlarında oluyoruz. T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘’Bırakabilirsin’’ mobil uygulamasında tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere ihtiyaç duydukları destekleri sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeşilay Danışmanlık merkezinin kurulduğundan bu yana 1 milyondan fazla çağrı aldığını aktaran Bayrak, “Kurulduğu günden bu yana, 1 milyondan fazla çağrı alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz, danışanlarımızın bağımlılıkla mücadelesinde yol gösterici oluyor. En az 3 yüz yüze görüşmeye gelmiş olan danışanlarımıza yaptığımız anketlerde, bu yüksek memnuniyet oranı oldukça umut verici. T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Bırakabilirsin’ mobil uygulamasında tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere ihtiyaç duydukları destekleri sunuyoruz.’’ Dedi.

Bayrak, her yıl 1,3 milyon kişinin pasif içiciliğe maruz kaldığı için hayatını kaybettiğini belirtti.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ