Başkan İba, 'Yüzleri güldürdü'

EYT düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşacak.  AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için müjdeli haberin Edirneliler tarafından sevinçle karşılandığını belirtti. Başkan İba, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşımızı rahatlatacak müjdeyi verdi. Emeklilik için yeni düzenleme hayırlı uğurlu olsun' dedi.

 Başkan İba, 'Yüzleri güldürdü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşa müjdelerin ardı arkası kesilmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan binlerce vatandaşın beklediği EYT sorunları için detayları açıkladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) reformuyla tüm Türkiye'nin yüzü güldü.
                Tarihi kararla sonrasında binlerce vatandaş 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı Kanun ile ortaya çıkan emeklilikte yaşa takılanlar sorunu 23 yıl sonra çözüme ulaştı. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensupları yaş şartı dışındaki koşulları yerine getirdiyse emekli olmaya hak kazanacak.
                AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 23 yıl aradan sonra emeklilikte yaşa takılanlar sorununun Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan talimatlarıyla çözüme kavuşturulduğunu ve binlerce vatandaşın yüzünün güldüğünü kaydetti.
                Yeni yıla girerken büyük yatırımlarla vatandaşın yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan İba, “Emeklilik için yeni düzenlemeyi heyecanla bekleyen tüm hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza müjdeler olsun. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşımızı rahatlatacak müjdeyi verdi. Emeklilik için yeni düzenleme hayırlı uğurlu olsun!” ifadelerini kullandı.
                Emeklilik şartları neler, kimler emekli olacak?
                Emeklilikte Yaşa Takılanların en çok merak ettiği noktalar arasında yasadan kimlerin faydalanacağı geliyor. Meclis'te yasanın görüşülmesinin ardından Ocak ayında yürürlüğü girmesi hedefleniyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak. 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak. Prim günü dolmayan kadınlar doğum borçlanması, erkekler de askerlik borçlanması yapabiliyor. Bu sayede eksik günler tamamlanabiliyor.  Haber Merkezi

 

HABER MERKEZİ