Başkan İba ve beraberindeki heyet İpsala'da yağmur duasına katıldı

Bir dizi ziyaret için Edirne'nin İpsala İlçesi'ne giden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş ve teşkilat üyeleri tarafından karşılandı.

Başkan İba ve beraberindeki heyet İpsala'da yağmur duasına katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede yürütülen çalışmalarla ilgili İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş'dan bilgi alan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yapılan istişarenin ardından Sultanköy'de gerçekleştirilen yağmur duasına katıldı.

Başkan İba'nın ziyaretlerine AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağatay İder, AK Parti İpsala İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Ar, İpsala İl Genel Meclis Üyeleri İsmet Özçiftçi ve Hüseyin Filiz, İl ve ilçe başkan yardımcıları da eşlik etti.

Yağmur duasına katılmak üzere Edirne'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Sultanköy'e giden Başkan İba ve beraberindeki heyet, Muhtar Mehmet Direk tarafından karşılandı. Muhtar Direk'ten köydeki sorunlar ve taleplerle ilgili de bilgi alan Başkan İba, vatandaşlar ve çiftçilerle de bir araya gelerek sohbet etti.

"Eller yağmur için semaya açıldı"

Şubat ayının sonu ve kış mevsiminin ortası olmasına rağmen bu yıl neredeyse hiç yağış almayan Trakya bölgesinde çiftçiler yağmur duası etmeye başladı. Çiftçiler, kurak geçen kış mevsiminde yağmur ve kara hasret kaldıklarını belirterek yağmur için ellerini semaya açtı.

 Yağmur duasına katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, birlik ve beraberliğin bereketi de arkasında getirdiğini aktardı.

Yağmur yağması için semaya açılan ellerin boş çevrilmemesini dileyen Başkan İba,  "Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bugün nasip oldu buraya geldik, Allah yapılan duaları kabul ve makbul eylesin. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar ihsan eylesin” dedi.

Karabatan ailesine taziye ziyareti

Yağmur Duası'nın ardından Kumdere Köyü'ne geçen Başkan İba ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz olay sonucu hayatını kaybeden köy muhtarı Hüseyin Karabatan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Köy Muhtarı Hüseyin Karabatan ve akrabası Hüdayet Karataban'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına ise sabır ve başsağlığı diledi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ