Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından düzenlediği toplantı ile açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne teşkilatı, seçimlerde destek vererek sandığa giden Edirnelilere teşekkür etti. Toplantıda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhur İttifakı olarak oylarını yaklaşık 10 bin arttırdıklarını belirterek, Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan inancını ve güvencini tazeleyerek 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi göstereceğini aktardı.

Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Şırnak'taki operasyonda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Sınırlarımızın içinde ve dışında bir tane terörist kalmayıncaya kadar PKK terör örgütüyle olan mücadelemiz devam edecek" dedi.

Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'

 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde halkın büyük bir teveccühü ile karşılaştıklarını söyleyen Başkan İba, tarihin en büyük katılım oranıyla demokrasi şöleni yaşandığını ifade etti.

"Sandığa giden tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum"

Sandığa giden tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan İba, ayrıca sandıklarda oy kullanma sırasında öncesinde ve sonrasında görev almış tüm teşkilat mensuplarına da özverili çalışma sergiledikleri için teşekkür etti.

"Aynı iradeyi 28 Mayıs'ta da hep birlikte göstereceğiz"

Aynı iradeyi 28 Mayıs tarihinde de hep birlikte göstereceklerini belirten İba, " Milletimiz Cumhurbaşkanımıza olan güvenini tekrar tescil etti. Milletimiz 27 milyondan fazla oyla yüzde 49,51 oy oranıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teveccühünü gösterdi. İnanıyorum ki 28 Mayıs'ta da çok daha büyük bir oranda katılımla çok daha büyük bir oy oranıyla tekrar milletimiz Cumhurbaşkanımıza olan inancını, güvencini tazeleyecek. Ayrıca mecliste de büyük çoğunluğu alarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde de yetkiyi milletimiz tekrar bizlere verecek. En yakın rakibimize 2 buçuk milyondan fazla oy farkıyla Cumhur İttifakı'na olan irade ortaya çıktı. Edirne'de ise Cumhur İttifakı olarak oylarımızı yaklaşık 10 bin arttırdık. Cumhur İttifakı olarak yüzde 29’a yakın bir oy oranıyla Edirne'mizi yüzde 32 oy oranıyla Edirne'mizde bir sonuç elde ettik. Milletvekilliği seçiminde AK Parti'mizin oylarında bir miktar düşüş yaşansa da bu düşüşün yetişkinliğin aslında ittifak ortakları arasında olduğunu tespit ettik. Seçimden hemen sonra yapmış olduğumuz istişarelerde önceki dönem milletvekillerimiz, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve teşkilatımızın her bir kademesiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde, sandık sandık, mahalle mahalle gerekli tespitleri yaptık. Bu 11 günün planlamasını gerçekleştirdik. İnşallah yürekten inanıyorum ki 28 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz seçimlerde çok daha büyük bir farkla tekrar milletimiz kendi güvenini gösterip sandıkta Cumhur İttifakı'na gerekli desteği verecektir" ifadelerine yer verdi.

Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'

"Depremzedelere yapılan çirkin dili kınıyoruz"

Sosyal medyada gündeme gelen, depremzedeler başta olmak üzere AK Parti'ye oy veren kitlelere karşı yapılan çirkin dili ve o konuşmayı kınadıklarını vurgulayan Başkan İba, "Milletin iradesi üstünde başka bir irade olmadığını da söyleyerek bu tarz söylemlerin, ne bizim milletimize, ne de bizim insanlığımıza yakışmadığını, herkesin kendi iradesiyle vermiş olduğu oya ve herkesin saygı duyması gerektiğini hatırlatarak buradan da sosyal medya üzerinden yapılan o çirkin dili ve söylemleri kınadığımızı söylemek istiyorum" dedi.

Yaptıkları istişare toplantısında teşkilatın her bir kademesinde son 11 günde AK Parti'nin Edirne'de nerede oylarının arttığını, nerede oylarının değiştiğini gözlemlediklerini belirten Başkan İba, kentte AK Parti'nin oylarını da seçimde Cumhur İttifakıyla birlikte en yüksek yere taşımak için her günleri bir ilçede olacak şekilde çalışma planladıklarını ifade etti.

Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'

28 Mayıs seçimlerinde de aynı iradeyi göstermeleri ve aynı katılım oranıyla sandığa gitmeleri için vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan İba, "Cumhurbaşkanımızın deyimiyle büyük Türkiye zaferi için herkes sandığa gidecektir. Büyük Türkiye zaferi için herkesi sandığa davet ediyoruz. Edirne teşkilatı olarak göreve geldiğimiz günden beri yarın seçim varmış gibi hep çalıştık. Edirne'yi karış karış gezdik. Girmediğimiz köy ve mahalle bırakmadık. Seçim çalışmalarında da tüm teşkilatımızla gerçekten olağanüstü bir performans sergiledik. Bunun sandığa da yansıdığını görüyoruz" dedi.

Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'

"Yetişkinlik sadece ittifak ortakları arasında oldu"

Bundan sonra daha fazla çalışarak, Edirne olarak oylarını çok daha yukarıya taşıyacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Başkan İba, "Hep birlikte biriz, beraberiz ve gerçekten birlikte güçlüyüz. Bunu gördük ve inandık. Sandığa da yansıdı. Milletimiz aynı iradeyi göstererek Cumhurbaşkanımıza olan güveni fazlasıyla 28 Mayıs'ta hakkını verecektir. Oy oranımızın artacağından hiç şüphemiz yoktu. Zaten Cumhur İttifakı olarak oylarımızı arttırdık ama diğer tarafta biliyorsunuz ciddi bir oy geçişkenliği yaşandı. İyi Parti'nin oyları beklenenin çok üstünde çıktı. Aslında her iki tarafta da hem Cumhur İttifakı'nda hem de Millet İttifakı'nda Edirne özelinde ciddi boy yetişkinliği yaşandı. Bu da aritmetiğin bu şekilde sonuçlanmasını neden oldu" İfadelerine yer verdi.

"Aksal'dan Edirnelilere teşekkür"

Başkan İba, 'Milletimiz, 28 Mayıs'ta da aynı iradeyi gösterecek'

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 14 Mayıs'ta rekor bir katılımla Edirne'de yüzde 91, Türkiye genelinde yüzde 87 gibi rekor bir katılımla sandıklara gidip özgür iradesini sandığa yansıtan, Edirnelilere ve aziz Türk milletine teşekkür etti.

Ülke genelinde bir demokrasi bayramı şeklinde gerçekleşen seçimlerin  hayırlı olmasını dileyen Aksal, 27. dönemde büyük bir onur ve gururla temsil ettiği Edirne'yi 28.  dönemde de temsil edecek olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

27. dönemde olduğu gibi oy versin veya vermesin, tüm hemşerilerin hizmetkârı olmaya ve bu kadim şehri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini aktaran Aksal, Türk milletinin 28 Mayıs'ta da bu ülkenin istikbali ve istikrarı için daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek vereceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

"Milletimiz en doğru kararı verecektir"

'Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle de millet iradesinin üzerinden bir irade tanımıyoruz' diyen Aksal, "Nasıl ki milletimiz AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ve Cumhurbaşkanımıza çok ciddi bir teveccühle ülke genelinde destek vermişlerse Edirne'den niye vermediniz veya bu destek şu veya AK Parti'nin bir milletvekili niye var diye sorgulamak bize de asla düşmez. Onların kararı bizim başımızın üstünedir.Oy namustur, gizlidir. Oy veren ve vermeyen herkese hizmet edeceğiz. Belki birazcık daha tek vekil olarak çok vekilden daha çok çalışacağız ve Edirne'mize hizmet edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne milletvekili adayları Erdinç Çekiç ve Sevda Nur Kurban ise seçim sürecinde verdikleri destek için teşkilat mensuplarına ve Edirnelilere teşekkür ederek, 28 Mayıs için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Vatandaşların sandıkta tercihini ortaya koyduğunu söyleyen AK Parti 28. Dönem Edirne Milletvekili adaylarından Erdinç Çekiç, "Türkiye'de atılan bu saçma sapan sloganlar ve deprem bölgesinde yaşanan felaket üzerine söylenen sözler inanın vicdanımızı sızlattı. Bu bir doğal afet, böyle bir yaklaşım olabilir mi?" dedi.

Toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ve partililer katıldı.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ