Başkan İba 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası için hayırseverlere çağrıda bulundu

 'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası başlatıldı.

Başkan İba 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası için hayırseverlere çağrıda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan felaket sonrası binlerce vatandaş yaşamını yitirdi. Yurt genelinde deprem bölgesine yönelik kampanyalar yürütülüyor. Tüm Türkiye tek yürek yardım kampanyalarına destek oluyor.

Afetzede vatandaşların barınma sorununun çözüme kavuşturulması için “Evim Yuvan Olsun” kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında hayırsever vatandaşların evlerini ücretsiz veya uygun bir bedel karşılığında depremzedelere kiralayabileceği açıklandı.

6 Şubat 2023’te 7.7 şiddetiyle asrın felaketinin yaşandığını dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sadece depremzedelerin değil tüm Türk Milletinin derinden sarsıldığını söyledi.

Kampanyanın detaylarından bahseden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için devletin tüm imkanlarının seferber olduğunu dile getirdi.

“Evim Yuvan Olsun” projesiyle hayırseverlerin evlerini depremzedelere ücretsiz kiralayabileceğini ifade eden İba, kampanya kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğal gaz faturalarının, depremzedelerin kaldığı dönem için Kaymakamlık tarafından ödeneceğini belirtti.

Evini bedelsiz olarak depremzedelere açan hayırseverlerin en az 3 ay süre olmak şartıyla kaymakamlıklara başvuru yapabileceğini dile getiren İba, Kaymakamlık ile ev sahibi arasında “Ödünç

Sözleşmesi” imzalanacağını ve belirlenen depremzede ailenin eve kaymakamlık tarafından yerleştirileceğini söyledi. Depremzede ailelerini kullanımı için evi ile kampanyaya katılamayan vatandaşların ise nakdi kira desteğinde bulunabileceğini ifade eden İba, ayrıca depremzede ailelerin kullanımları nedeniyle evde veya evdeki eşyalarda bir zarar oluşması ihtimaline karşı binaların ve eşyaların Türkiye Sigorta tarafından güvenceye alındığını belirtti.

Acılardan geçmiş depremzedeler ile el ele omuz omuza dayanışma içerisinde olacaklarını aktaran İba, “Şimdi birlik zamanı! Birbirine destek olmanın, kardeş olmanın en güzel örneğini sunan milletimiz; depremzede kardeşlerimizi bağrına basacak, hanesine konuk alacak... Yüreklerimiz gibi kapılarımız da onlara açık!” dedi.

İba, hayırsever vatandaşlara kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ