Başkan İba 'Çanakkale Zaferi şanlı bir destandır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi'nin şanlı bir destan olduğunu vurgulayan İba, 'Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale'yi yedi düvele dar eden ruh halen diridir. Vatan söz konusu olduğunda milletimiz neleri başarabileceğini 18 Mart'ta tüm dünyaya göstermiştir.' Dedi.

Başkan İba 'Çanakkale Zaferi şanlı bir destandır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Mart’ın Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümünün büyük bir gurur ve heyecanla idrak edildiğini dile getirdi.

Türk milletinin istikbali söz konusu olduğunda neleri göz önüne alacağını anlatan zaferlerin başında 18 Mart'ın geldiğini belirten İba, Türk milletinin silah ve teçhizat olarak kendisinden kat ve kat üstün olan düşmanlarına Çanakkale’yi dar ettiğini söyledi.

Çanakkale’nin tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk Milletinin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği toprak olduğuna dikkat çeken Başkan İba; “Bu zafer vatanı söz konusu olduğunda milletimiz neleri başarabileceğini 18 Mart’ta tüm dünyaya göstermiştir.  Yurdumuzun üzerine hain planları olanların 18 Mart Zaferi’ni unutmaması gerekir. Kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla omuz omuza vererek aydınlık yarınların inşası için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çanakkale’yi barışın ve ortak acılardan doğan kardeşliğin sembolü olarak gördüklerini dile getiren Başkan İba; “Çanakkale ruhu; aziz milletimizin en zor zamanlarda her türlü meşakkate göğüs gerip fedakarlık yapması, büyük zaferler kazanmasıdır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale’den aldığımız cesaretle, ilhamla, Türkiye’yi hak ettiği seviyelere taşımanın mücadelesini veriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürüttüğümüz bu mücadelemizde de hamdolsun ki milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Türk Milletinin Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiş olduğunu söyleyen İba; “Bu duygu ve düşüncelerle Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 18 Mart şehitlerimizi, Birinci Dünya Savaşı’nda pek çok cephede verdiğimiz yüzbinlerce şehidimizi, katledilen milyonlarca masum kardeşimizi, İstiklal Harbi şehitlerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ