• Haberler
  • Edirne
  • Başkan İba 'AK Parti'nin Edirne'de yeni bir zafer kazanacağına inancımız tam'

Başkan İba 'AK Parti'nin Edirne'de yeni bir zafer kazanacağına inancımız tam'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerin adaylık süreciyle ilgili açıklamada bulundu.

Başkan İba 'AK Parti'nin Edirne'de yeni bir zafer kazanacağına inancımız tam'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanlıkları için AK Parti'de adaylık başvuru süreci başladı.

Belediye başkan aday adaylığı başvurularının 9 Kasım itibariyle başladığını dile getiren Başkan İba, adaylık ön başvurularının basvuru.akparti.org.tr adresinden e-başvuru olarak yapılması gerektiğini belirtti.

Başkan İba, belediye meclis üyelikleri için de adayların 9 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabileceğini ifade etti.

Başvuruların kesinleşmesi için aday adaylarının sistemden aldığı formu ıslak imzalı bir şekilde il veya ilçe başkanlıklarına teslim etmesi gerektiğini söyleyen İba, aksi halde başvuruların işleme koyulmayacağının altını çizdi.

Başvurularda Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, Diploma fotokopisi, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Askerlik durum belgesi ve bağış dekontu evraklarının istendiğini dile getiren İba, İl Belediye Başkan Aday Adaylarından 50.000 lira, İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarından 20.000 lira, Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarından ise 10.000 lira bağış talep edileceğini aktardı.

Kadın ve 18-30 yaş arası Genç Aday Adaylarından bağış miktarlarının 1/2’si kadar bağış, Engelli Aday Adaylarından ise 1/4’ü kadar bağış talep edileceğini söyleyen İba, bağışların AFAD üzerinden yapılarak Gazze’deki vatandaşlara gönderileceğini duyurdu.

İba, Teşkilat Temayül yoklamasının 19 Kasım 2023 Pazar Günü 10.00-16.00 saatleri arasında Elektronik ortamda icra edileceğini belirtti.

AK Parti’nin Edirne’de yeni bir zafer kazanacağına inancının tam olduğunu söyleyen İba, “Edirne’miz ve tüm milletimiz için yenilikler getirecek olan bu sürecin, hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.” Dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ