Başkan Erdoğan'ın küçük esanfa emeklilik müjdesi sevinçle karşılandı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük esnaflara emeklilik için prim günü şartının 7 bin 200 güne düşürüleceğini duyurdu. Başkan Erdoğan, küçük esnaf tarafından açıklanan emeklilik müjdesi Edirneli esnaflar tarafından sevinçle karşılandı.

Başkan Erdoğan'ın küçük esanfa emeklilik müjdesi sevinçle karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200'e indirdiklerini müjdelememişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manav, bakkal ve berber gibi küçük esnaf için emeklik için gereken prim günü şartının 9 binden 7 bin 200'e düşürüleceğini açıklaması sevinçle karşılandı.

" Bu durum esnafa bin 800 gün eksik prim ödeme imkanı sağlar "

Yıllardır bu konuda bir haksızlık olduğunu hep dile getirdiklerini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "Küçük esnafın yanında çalışan sigortalı eleman 7 bin 200 günde emekli oluyor. Ama onu yanında çalıştıran küçük esnaf 9 bin günden emekli oluyordu. Bu çok büyük haksızlıktı. Bu sorunu giderdiler. Çok da iyi oldu. Bu durum esnafa bin 800 gün eksik prim ödeme imkanı sağlar. Bu da yıllara vurunca 5 yıl gibi bir sürece denk geliyor.5 yıl prim ödemesini geriye çekmesi de büyük bir avantaj oluyor. Bir de emekli olup maaş alması çok iyi oluyor. Olması gereken oldu" ifadelerine yer verdi.

"Cumhurbaşkanı ve emeği geçenlere teşekkür ederiz"

 Küçük esnafın yıllardır beklediği var olan mağduriyetin ortadan kalkmış olduğunu aktaran Cingöz,"Çünkü sigortalılar 7 bin 200 günde emekli olurken, küçük esnaf neden 9 bin günde emekli oluyordu. Olması gereken oldu. Cumhurbaşkanı ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

Yapılan düzenleme ile 1 milyona yakın esnafın daha kısa sürede emekli olmasının yolu açılmış oldu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ