• Haberler
  • Edirne
  • Barmanbay,  AK Parti'den belediye başkanı aday adayı olduğunu duyurdu

Barmanbay,  AK Parti'den belediye başkanı aday adayı olduğunu duyurdu

Daha önce Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Esnaf Metin Barmanbay,  il başkanlığı binasında düzenlediği toplantı sonrası resmi başvurusunu yaptı.

Barmanbay,  AK Parti'den belediye başkanı aday adayı olduğunu duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaf Barmanbay, AK Parti Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla belediye başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu ve resmi evraklarını teslim etti. Toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı ve partililer katıldı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, AK Parti’de hizmet yarışının devam ettiğini söyledi. Adaylık sürecinde önemli olanın birlik ve beraberlik olduğunu belirten Özgün, Edirne’nin AK Parti Belediyeciliğiyle tanışması gerektiğini aktardı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak da Barmanbay’a adaylığının hayırlı olması dileğinde bulundu. Barmanbay ise daha önce açıklama gerçekleştirdiklerini fakat bu kez resmi olarak adaylığını duyurduğunu ifade etti.

"Oy vermem diyen herkes benim adaylığım için destek verdi"

Kısa sürede çok yol kat ettiklerini söyleyen Barmanbay, “Çocukluğumun belediye başkanı, günümün yüzyılın lideri dediğim sevgili Cumhurbaşkanım  Recep Tayyip Erdoğan'a bir aşk var bizde. Bu şehirde yaşıyorum, bu şehirde nefes alıyorum. Yüce yaratan da bu şehri bizlere son noktayı koymayı nasip etsin diyorum. Çevremden çok destek gördüm. AK Parti’ye oy veren vermeyen herkes benim adaylığım için destek verdi. Ben de tabii biraz onlardan almış olduğum aşk ve şevkle bu yola çıktım. Bu arada işletmeciliğin yapmış olduğum Saraçlar Caddesi'ndeki gerek halk gerek İnsanlar gerek esnaf, bunlarla da istişaremizi yaptık. Evet, şehri eksiklikleri, yapılan işleri, yapılamayanları, hiyerarşik ilişkiler doğrultusunda toparlayacağımı zannediyorum. İkili insan ilişkilerime güveniyorum. Var olan belediye başkanı kendince bir şeyler yapmaya çalıştı. Allah nasip ederse bu şehri hiç kimsenin hayal edemeyeceği güzelliklerle buluşturmak istiyorum. İktidarın başta da benim için yaşayan efsane lider Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü, iktidarın yatırım gücünü Edirne’ye getirmek istiyorum. Türkiye'nin de gıpta ettiği ve de edeceği örnek ramazanlar yaşayacağız” ifadelerine yer verdi.

Projelerini paylaşmak istemediğini diğer adaylara fikir vermek istemediğini belirten Barmanbay, kendisine rakip olarak gördüğü tek kişinin Belgin İba olduğunu söyledi. AK Parti İl Başkanı Belgin İba’yı çalışmalarından dolayı tebrik eden Barmanbay, İba’nın aday olmaması durumunda kendisine rakip kimseyi görmediğini ifade etti.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar