• Haberler
  • Edirne
  • Balkan Şehitleri anısına tören gerçekleştirildi

Balkan Şehitleri anısına tören gerçekleştirildi

Edirne'de, '26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü' dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Balkan Şehitleri anısına tören gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne müdafi Şükrü Paşa'nın kabri ve anıtının bulunduğu, Kıyık Tabya‘da "26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Tabya restorasyonunun ilk etabının tamamlanmasının ardından bu yıl ilk kez "26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü" töreni Şükrü Paşa Anıtı'nda gerçekleştirildi.

Peyzaj ve aydınlatma çalışmaları tamamlan alanda gerçekleştirilen törene Edirne Valisi Yunus Sezer, 54.Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Süloğlu İlçe Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yetiş, Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Milletvekili Ediz Ün, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti İl Başkanı Aydoğan Akıncı, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, askeri erkân, gaziler kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

Edirne Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından anıta çelenk sunulmasıyla başlayan tören, belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Selimiye İmam Hatibi Yusuf Serenli, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. Arından İl Müftü Yardımcısı Fatih Okumuş da şehitler için dua ettirdi.

Edirne müdafi Şükrü Paşa anıt mezarına karanfil bırakılmasıyla son bulan etkinliğin ardından Sezer, Atatürk Anıtı önünde hazır bulunan 1. Murat Anadolu Lisesi öğrencilerini ve resim sergisini ziyaret ederek sergi hakkında bilgi aldı.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar