BALIKÇILAR 1 EYLÜL İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Edirne'de balık tezgahların da hazırlıklar başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma yasağığının kalkmasıyla balıkçılar '˜Vira Bismillah' diyerek sezonu açacak.

BALIKÇILAR 1 EYLÜL İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de balık pazarı esnafları sezon için hazırlıklara başladı. 15 Nisan tarihinde sona eren av sezonu 1 Eylül itibariyle sona erecek. Balıkçılar '˜Vira Bismillah' diyerek denizlerde av sezonunu açacak. Balıkçı esnafları tezgahlardaki son hazırlıkları yaparak tezgahların dolmasını bekliyor. Edirne'de balık pazarı esnaflarından Yakup Çimen, tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Denizlerde avlanma sezonunun başlamasına sayılı günler kaldığını aktaran Çimen, bu sene palamutun ile hamsinin bol olacağını, vatandaşların balığa doyacağını söyledi.

'1 Eylül denizlerde av sezonu başlıyor'

Tüm hazırlıkların tamamlandığını bu sezon kısmetse vatandaşların balığa doyacağını belirten Çimen, 'Bir Eylül itibariyle balık satışımız başlayacak. Bu sene balığın bol olacağını tahmin ediyoruz. Balık bol olursa fiyatlarda uygun olur. Vatandaşlar özellikle hamsi ve palamutu kaçırmasınlar. İnşallah vatandaşlarımıza ucuz balık yedireceğiz. 1 Eylül gecesi vira bismillah diyeceğiz.' Şeklinde konuştu. 

Ebru Yıldız Günenç