• Haberler
  • Edirne
  • Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu'ndan 'Kanka-Tek' Projesine tam not

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu'ndan 'Kanka-Tek' Projesine tam not

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Tarıkdaroğlu 'Kanka-Tek' Projesi'ni yerinde izleme fırsatı buldu.

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu'ndan 'Kanka-Tek' Projesine tam not
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de kısa bir süre önce hayata geçirilen ve yaşlıların dijital oyunlarla hem fiziksel hem de zihinsel aktivitelerini artırmayı amaçlayan 'Kanka-Tek' Projesi hem yaşlıların yüzünü güldürüyor hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Proje ile Huzurevi sakinleri ve Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri bir araya geldi.

Hayata geçirilen proje yaşlılardan tam not aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti.

Proje çerçevesinde, üniversite öğrencileri hem dijital oyunlar aracılığıyla hem de teknoloji bilgilerini paylaşarak huzurevi sakinlerine eşlik ediyor.

Etkinlikler, yaşlıların teknolojiye olan ilgilerini artırmanın yanı sıra zihinsel ve fiziksel olarak da aktif kalmalarını sağlıyor.

 Haftada bir gün düzenlenen buluşmalarda, öğrenciler ve yaşlılar bir araya gelerek "havaya çiz", "ışıkları söndür" ve "meyveleri kes" gibi oyunlar oynuyorlar.

Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı ve selamı ile Osmanlı’ya başkentlik yapan Edirne’ye geldiklerini belirterek burada olmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Tarıkdaroğlu, Edirne’ye bakanlığın kentteki durumu yerinde görüp istişare ve değerlendirme toplantılarını yapmak üzere geldiklerini söyledi.

Tarıkdaroğlu, Huzurevi'nde hayata geçirilen Kanka-Tek Projesi'ni yerinde görme ve izleme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Projenin anlamının çok büyük olduğunu aktaran Tarıkdaroğlu, “Fizyoterapist öğrencilerinin yer aldığı proje çok anlamlı. Öğrenciler hem huzurevi sakinleriyle bir araya geliyor hem de onlarla haftada bir gün hareket kabiliyetlerini geliştirici oyun etkinliği düzenleyerek kendilerini yalnız hissetmemeleri konusunda destek oluyorlar.” Dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu'na ziyaretlerinde Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, AK Parti İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Merkez İlçe Başkanı Engin Makak da eşlik etti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ