Aziz şehitler, kabirleri başında anıldı

Edirne'de şehit kabirleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ziyaret edildi. Şehit kabirlerine çiçekler bırakıldı, dualar edildi. Ziyaret esnasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Aziz şehitler, kabirleri başında anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 'Türkiye Aşkına' temasıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü programı kapsamında tüm yurtta olduğunu gibi Edirne'de de etkinlikler düzenleniyor. Edirne'de şehit kabirleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ziyaret edildi. Şehitler çiçeklerle kabri başında anıldı.

                Kentte bulunan şehit aileleri ile birlikte Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri ile il protokolü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında dua ederek şehitleri andı.

                Tunceli'de halı sahada futbol maçı yaptığı sırada PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonrası şehit düşen komiser Cem Kerman'ın kabrini ziyaret eden Vali Kırbıyık, kabir başında dua ettikten sonra şehit babası Ercan Kerman ile sohbet etti.

                Tuncel'deki hain saldırıda oğlunun şehit düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kerman, 'Oğlumun şehit edilmesinde bazı ihmallerin var. O zamanki polis müdürlerin birçoğu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden işlem gördü.' Dedi.

                Baba Kerman'ın açıklamalarının ardından Vali Kırbıyık şehit babasına sabır diledi.

                Buçuktepe Mezarlığı'n gerçekleşen şehit kabirleri ziyaretinde 1994 yılında Tunceli'de bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın babası Necdet Yıldırım'ın ellerinden tutan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu duygu dolu anlar yaşadı.

                Ziyaret kapsamında şehit kabirlerinin başında Kur'anı Kerim okundu ve dualar edildi. Ardından Şehit kabirlerini tek tek dolaşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, şehit yakınlarıyla görüştü ve sabırlar diledi.

                Duygu dolu anların yaşadığı şehit kabirleri ziyaretinde, devletin varlığı, birliği ve bekası için dualar edildi. Kumru Öngün