Avukatlar günü törenle kutlandı

Edirne'de 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Avukatlar günü törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törende konuşan Baro Başkanı Gökhan Karakoç, avukatların yargının kurucu unsurlarından olan ve bağımsız savunmayı temsil ettiğini aktararak anıta çelenk sundu

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Edirne Belediye Başkanlığı görevine resmi olarak başlayan Edirne Barosu’na kayıtlı Av. Filiz Gencan Akın da törene katıldı.

Edirne'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Baro Başkanı Gökhan Karakoç anıta çelenk sundu. Edirne Belediye Başkanlığı görevine resmi olarak başlayan Edirne Barosu’na kayıtlı Av. Filiz Gencan Akın da törene katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Edirne Barosu olarak, hak arama mücadelesi içerisinde yurttaşların yanında olurken, aynı zamanda ve öncelikli olarak işçisinden, memuruna, serbest çalışanından, stajyerine kadar tüm meslektaşlarının haklarını koruma yükümlülüğünün omuzlarına yüklediği tarihi sorumluluğu bir kez daha yürekten hissettiklerini söyleyen Karakoç, “Avukatlık Kanunu'nun biz Barolara yüklediği "Hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmak ve korumak" bilinciyle Edirne Barosu: bir asrı aşan tarihi boyunca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümeyi görev bilmiştir. Bu yolda karşılaştığı zorluklara hiçbir zaman boyun eğmemiş, her zaman yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin koruyucusu ve bu hakların savunucusu olan meslektaşlarının en büyük destekçisi olmuş ve olmayı kararlılıkla sürdürme azmindedir. İçinden geçmekte olduğumuz zaman diliminin, mücadele azmimizi arttırarak yeşerteceği güzel günlere vesile olmasını diliyor, geride bıraktığımız dönemde kaybettiğimiz meslektaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, rahatsızlıkları devam eden meslektaşlarıma acil şifalar diliyor, Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum.” Dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN