Avukatlar Günü düzenlenen törenle kutlandı

Edirne'de 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'ndaki törende Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden avukatlar anıldı.

Avukatlar Günü düzenlenen törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Heykeli önünde düzenlenen tören Baro Başkanı Gökhan Karakoç'un heykele çelenk sunumu ile başladı. Tören ardından saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden avukatların acısını yaşadıklarını söyledi. 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle 121 avukatın hayatını kaybettiğine değinen Karakoç, yaşanan acıyı yüreklerinde hissettiklerini vurguladı.

Edirne Barosu olarak depremden etkilenen avukatlarını görevlerini sürdürebilmeleri için mücadele ettiklerini vurgulayan Karakoç, "Deprem bölgesindeki barolara kayıtlı 17 bin 964 avukat ve 3 bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş; 10 bine yakın meslektaşımızın ev ve/veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir. Bu koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleklerini tekrar icra edebilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl "Avukatlar Günü”nü kutlayamadıklarından bahseden Karakoç, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunların eklendiğini belirtti.Yaşanan afet nedeniyle olumsuz etkilenen illerde avukatlık faaliyetini fiilen sürdürmenin zor hale geldiğini dile getiren Karakoç, deprem bölgesindeki barolara kayıtlı 17 bin 964 avukat ve 3 bin 762 stajyer avukatın doğrudan olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. Depremin yaralarının birlik ve beraberlik içerisinde sarılacağını söyleyen Karakoç, tüm avukatların gününü kutladı. Barış Karapaça