Ateşi yaktı, korona bilgisi açıkladı

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen programla kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl korona virüsü nedeniyle sembolik olarak kutlandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikri Ocak, Kakava ateşini sosyal mesafe kuralına uyarak yaktı. Vali Canalp, törende Edirne'nin son 1 haftadaki korona virüsü vaka sayılarını açıkladı. Canalp, 2 günden beri korona virüsü tespit edilen hiç vaka olmadığını söyledi.

Ateşi yaktı, korona bilgisi açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen programla kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl korona virüsü nedeniyle sembolik olarak kutlandı. Sarayiçi mevkiinde korona virüsü tedbirleriyle düzenlenen programa Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Roman halkını temsilen Çeribaşı Fikri Ocak katıldılar.

                Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin korona virüsü tedbirleri kapsamında Sarayiçi mevkiine giriş ve çıkış kontrolü yapması dikkat çekerken; bölgeye görevliler dışında giriş izni verilmedi. 1400 yıllık Kakava geleneği, Vali Canalp, Belediye Başkanı Gürkan ve Çeribaşı Ocak'ın sosyal mesafe kuralına uyarak Kakava ateşini yakması ile sembolik olarak sürdürüldü.

                Kakava ateşinin yanmasının ardından konuşma yapan Çeribaşı Ocak, korona virüsü salgını nedeniyle 2020 yılında Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin sembolik olarak düzenlendiğini belirtirken; '2021 yılında tüm dünya ve Türkiye'yi Edirne'deki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'ne davet ediyorum' ifadelerini kullandı.

'Toplumu ve devleti temsilen yaktık'

                Ocak'ın konuşmasının ardından programda konuşma yapan Belediye Başkanı Gürkan, Kakava'nın 1400 yıldır baharın müjdecisi olarak kutlandığını söylerken; 'Gelenekler yaşamımızda çok önemli ama sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz. Sağlık bazen geleneklerin de önüne geçiyor. Biz, sağlık tedbirlerine de dikkat ederek ve geleneğimizi yaşatmak için Sayın Valimiz ile böyle bir karar aldık. Bu yıl Kakava'nın 1400 yıldır devam eden gelenekselliğini kesmeyelim istedik. Ama sağlık tedbirleri nedeniyle de sadece Çeribaşı, Belediye Başkanı ve Vali olarak 3 kişi bütün toplumu, devleti temsilen Kakava ateşini yaktık' dedi.

'Korona virüsü sürecinde iyi gidiyoruz'

Gürkan, Türkiye'nin korona virüsü mücadelesinde başarılı bir süreç yaşadığını belirtirken; 'Ülkemiz, korona virüsü sürecinde çok iyi gidiyor. İnşallah bu bahar da virüsü bir an önce ülkemizden ve dünyadan gitmesine sebep olacaktır' sözlerine yer verdi.

'Vatandaşlarımız fedakârlık gösteriyor'

                Programda konuşma yapan Vali Canalp de korona virüsüne karşı Türkiye'nin ve Türk milletinin etkin bir mücadele sergilediğini söylerken; 'Şu ana kadar da mücadeleyi çok iyi şekilde götürüyoruz. Hem Edirne, hem de Türkiye olarak korona virüsüne karşı mücadelemiz kesintisiz şekilde devam ediyor. Bu mücadelenin bu şekilde sürdürülebilmesi için belli fedakârlıklar da yapmamız gerekiyor. Şu anda 65 ve üstü vatandaşlarımız ile 20 yaş ve altı vatandaşlarımız uzun zamandan beri fedakârlık gösteriyorlar. Pek çok vatandaşımız da zaruri haller dışında evlerinden dışarı çıkmamak suretiyle belli bir fedakârlığı yürütüyorlar' dedi.

'Gelecek yıl daha coşkulu olacak'

                Canalp, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin de korona virüsü nedeniyle sembolik olarak kutlandığını belirtirken; '14 asırlık bir geleneği bugün burada sadece 3 kişinin katılımıyla sembolik olarak kutluyoruz. Her sene Mayıs'ın bu dönemi geldiği zaman Edirne'de bir coşku ve neşe havası ortaya çıkardı. Ancak bugün biz ümit ediyoruz ki yapmış olduğumuz bu fedakârlıklar, önümüzdeki senelerde yapacağımız şenliklerin çok daha coşkulu olması için bir temel teşkil edecektir. Bu şekilde fedakârlık gösteren milletimizin bütün fertlerine teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.

'Son 2 günde hiç vakamız yok'

                Korona virüsü mücadelesinin Edirne ve Türkiye'de iyi sonuçlar verdiğini söyleyen Canalp; 'Edirne'de de günden güne rakamlarımız çok düzeldi. Çok iyi noktalara geldik. Örnek olarak verebilirim ki son bir haftanın içerisindeki vaka ortalamamız 1 kişinin altındadır. Son 2 günden beri hiç vakamız yok. Son bir haftada sadece 4 tane vakamız var. Şu anda hastanelerimizde kalan vaka sayılarımız son derece azaldı. İnşallah millet olarak bu şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz ve korona virüsünü de bu şekilde etkin çaba ile yeneceğiz' dedi. Çeribaşı Ocak, konuşmaların ardından Vali Canalp ve Belediye Başkanı Gürkan'a kırmızı gül takdim ederken; program davul ve zurna eşliğinde şarkılarla sona erdi.

Bakmadan Geçme