• Haberler
  • Edirne
  • Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 93'üncü yıl dönümü törenle kutlandı

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 93'üncü yıl dönümü törenle kutlandı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 93'üncü yıl dönümü törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnönü İlkokulu önünde oluşturulan kortej, bando eşliğinde Atatürk Anıtı önüne geldi.  Edirne Valisi Yunus Sezer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın tarafından anıta çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar Edirne Belediyesi’ndeki Atatürk Odası'nı ziyaret ile devam etti. Ziyaretin ardından Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa geçildi. Program İlhami Ertem Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti. Öğrenciler tarafından Atatürk’ün Edirne’ye gelişini simgeleyen Türk Bayrağı Yunus Sezer’e teslim edildi.

Bayrağı teslim almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Sezer, "Emanetinizi gururla alıyorum. Şanlı Bayrağımız ebediyen hem Edirne'mizde hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde nazlı nazlı sonsuza kadar salınacaktır" ifadelerine yer verdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Okul Müdürü Serap Kara yaptı. Edirne halkının Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve ilkelerine sahip çıktığını belirten Kara, cumhuriyeti yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi. 

Program öğretmen ve öğrencilerin 'Edirne Ata'sını Selamlıyor' adlı gösterilerinin ardından son buldu. Gösteriyi izleyen katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı ve duygu dolu anlar yaşadı. Gösterileriyle kendilerine hayran bırakan öğrencileri izleyen katılımcılar bu anları telefonlarıyla kaydetti.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN