'Atatürk'ü Anma Özel Konseri' düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılı dolayısıyla konser programı düzenlendi. Atatürk'ün sevdiği şarkıların çalınıp söylendiği konser ilgiyle izlendi.

'Atatürk'ü Anma Özel Konseri' düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından Topluluğun Türkocağı Caddesi'ndeki binasında Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla "Atatürk'ü Anma Özel Konseri" düzenlendi.

Sanat yönetmeni Yıldıray Öztürk yönetimindeki konserde Ulu Önder Atatürk'ün sevdiği 16 eser seslendirildi. Konserde, "Çalın Davulları", "Sarı Zeybek" ve "Bülbülüm Altın Kafeste" gibi eserlere yer verildi.

Çok özel bir konserle sanatseverlerin karşısında olduklarını belirten Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Bahçe,  Atatürk'ün Edirne'ye geldiğinde ziyaret ettiği binada konser vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Hem koro hem de solo olarak Atatürk'ün sevdiği ve ona hazırlanan şarkıları sunulduğunu belirten Bahçe, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve özlemle andıklarını dile getirdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN