• Haberler
  • Edirne
  • 'Atatürk, tüm dünya tarafından saygı ve sevgi gördü'

'Atatürk, tüm dünya tarafından saygı ve sevgi gördü'

Edirne Valisi Yunus Sezer 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

'Atatürk, tüm dünya tarafından saygı ve sevgi gördü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezer mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türk Milleti’nin değil tüm insanlığın sevgisini ve saygısını kazandığını belirtti.

Atatürk’ün istiklal mücadelesinde Türk Milleti’ne liderlik yaptığını vurgulayan Sezer, “Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuş ve diğer uluslara timsal olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük fedakarlıklar gösterilerek kurulan ve 100’üncü yılına erişen Türkiye Cumhuriyeti, ulus iradesini esas alan, demokratik, insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, itibarlı bir ülke olarak yeni yüzyılda da güvenli adımlarla yoluna devam etmektedir. Aziz Milletimiz, ecdadından aldığı güçle, daha müreffeh ve daha aydınlık yarınlara doğru kararlılıkla yürümektedir.” İfadelerini kullandı.

Sezer, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelesinde görev alan tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla andığını bildirdi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ