Salon taşıran mezuniyet
Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, toplam 9 programdan 450 öğrencisini mezun etti. Sağlık ordusuna katılacak öğrencilerin mezuniyet törenine ise velilerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Balkan Kongre Merkezi'ni dolduran veliler, töreni salondaki merdivenlerde izlemeyi tercih ederken bazı veliler ise fuaye salonunda kurulan dev ekrandan töreni takip ettiler. Törende konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, 6 yeni bölüm açılması amacıyla YÖK'e başvuru yapıldığını açıkladı.
Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2018-2019 akademik yılında anestezi, odyometri, ortopedik protez ortez, tıbbi laboratuvar teknikleri, tıbbi görüntüleme teknikleri, ilk ve acil yardım, patoloji laboratuvar teknikleri, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, radyoterapi ve perfüzyon teknikleri programlarının mezuniyet törenlerini gerçekleştirdi.
Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldılar. Törene velilerin yoğun ilgili dikkat çekerken; bazı veliler salonun merdivenlerinde, salona giremeyen veliler ise fuaye salonunda hazırlanan dev ekranlarda töreni izlediler.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım videosunun gösterimi ile başlayan törende, öğrenciler adına konuşmayı Yüksekokul ve İlk ve Acil Yardım Programı birincisi Orhan Sağlam yaptı. Sağlam, okul birincisi olarak konuşma yapmaktan dolayı yaşadığı gurur ve mutluluğu ifade ederken; tüm katılımcılara teşekkür etti. Sağlam'ın konuşmasının ardından törende bir konuşma da Prof. Dr. İrfan Coşkun yaptı.
'450 öğrenci sağlık ordusuna katılacak'
Coşkun, konuşmasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 1988 yılında kurulduğunu belirtirken; '31 yıldır, 9 branşta, 19 hoca ile 6 bin 750 öğrenciyi mezun etmiş. Bu başarının altında yatan kendi kadrolu öğretim üyelerimizin yanı sıra üniversitemizin diğer bölümlerinden bize büyük destek veren başta tıp fakültesi, mühendislik fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve teknik bilimler meslek yüksekokulunun hocalarına şükranlarımı arz ederim. Okulumuzun toplam 19 öğretim üyesi var. Dış bölümlerden de 65 öğretim üyesi, öğrencilerimize ders vermektedir. Toplamda 84 öğretim elemanımız var. Bu sene yaklaşık bin 450 aktif öğrencimizle eğitimimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bu yıl 450 öğrencimiz aramızdan mezun olarak sağlık ordusuna katılacaklar' dedi.
Yeni bölümler için YÖK'e başvuru
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda 6 yeni bölüm açılmasını hedeflediklerini açıklayan Coşkun; 'Ülkenin ihtiyaç duyduğu sağlıktaki alanlarda yeni bölümler açmak için çalışmalarımız başladı. Senatomuzdan geçerek YÖK'e sunulmuştur. Okulumuzun 3+1 eğitim sistemine geçtiği geçen yıldan itibaren öğrencilerimizin bu sistemden memnuniyetini içerecek olan geri dönüşüm anketleri düzenledik. Yaklaşık 70 öğrencimiz bu ankete cevap yazmış. Geri dönüşümler, okulun bundan sonraki yıllarda eğitim, sosyal, kültürel hayatına ve mekânına katkıda bulunacak' sözlerine yer verdi. Coşkun, konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkür etti.
9 programın birincisine plaket
Konuşmanın ardından törende Prof. Dr. Cem Uzun, yüksekokul ve ilk ve acil yardım programı birincisi Orhan Sağlam'a plaket ve mezuniyet belgesini takdim etti. Törende ayrıca anestezi, odyometri, ortopedik protez ortez, tıbbi laboratuvar teknikleri, tıbbi görüntüleme teknikleri, patoloji laboratuvar teknikleri, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, radyoterapi ve perfüzyon teknikleri programlarının birincilerine de plaketleri ve mezuniyet belgeleri verildi. 450 öğrencinin de mezuniyet belgesinin dağıtılmasının ardından tören, öğrencilerin kep atma mutluluğu ile sona erdi.