Pedal çevirerek dünyayı geziyorlar

Dört yıl önce bisikletle dünya turuna çıkan İngiliz gezgin çift Debs ve Tom Mutton, Türkiye'ye giriş yaparak Edirne'de mola verdi. Güney Amerika'dan Avrupa'ya birçok ülkeyi geçen çift, Avustralya'ya ulaşmayı hedefliyor.

TAKİP ET

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan çift, yaklaşık 1400 gündür pedal çeviriyor. Edirne'de kısa bir mola veren Mutton çifti, kentin tarihi atmosferinden ve halkın misafirperverliğinden oldukça etkilendi.

'Favori ülkemiz değişebilir'

Geziye 4 yıl önce başladıklarını söyleyen Tom Mutton, 'Eşimle birlikte tüm dünyayı bisikletle dolaşıyoruz. Dört yıl önce yola çıktık ve şimdi Avustralya'ya gideceğiz. Şu ana kadar en sevdiğimiz ülke Peru, onu yakından İrlanda takip ediyor. İkisi de uzak güzelliklere ve samimi insanlara sahip. Ayrıca Peru'da fiziksel olarak zorlandık ama bunun üstesinden gelmek harika bir his verdi.Türkiye'ye yeni geldik, bu yüzden favori ülkemiz değişebilir ama henüz söylemek için çok erken! Edirne'de Tarihi yerler oldukça etkileyici ve insanlar çok sıcakkanlı. Burada meşhur tava ciğeri tatmak için sabırsızlanıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Türkiye'deki yollarda bisiklet sürmenin çok keyifli olduğunu söyleyen Debs Mutton ise, insanların çok sıcakkanlı ve sevecen olduğunu aktardı. 'İnsanlar yolculuğumuza büyük ilgi gösteriyor ve genellikle bloğumuz aracılığıyla bizimle iletişimde kalıyorlar, bu harika bir şey' diyerek duygularını paylaşan Mutton, 'Zorluklar da yaşadık. Tom Kolombiya'dayken çok hastalandı, uzak dağlık bir bölgede mahsur kaldık ama tanımadığımız bir adam, gününü bize ayırıp Tom'u en yakın hastaneye götürdü. Karşılaştığımız insanlar gerçekten yardım etmek istiyor.Bazen bizden tavsiye isteyenler de oluyor; bizim gibi bir yolculuğa nasıl çıkabileceklerini ya da gerçek dünyadan nasıl uzaklaşıp kendi maceralarına başlayabileceklerini soruyorlar' ifadelerini kullandı.

Çift, Türkiye'nin doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerini keşfetmeye devam edeceklerini belirtti.

Fahrettin Baydar