Özel İdare Güler'e emanet
Yaklaşık iki hafta önce Gümdem Gazetesi olarak, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Alaaddin Uğur'un görevden alındığına ilişkin haberimizin detayları dün netlik kazandı. Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekilliğine atandı.
Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekilliği görevine atandı. Vali Yardımcısı Güler, İl Genel Meclisi'ni ziyaretinde yeni göreviyle ilgili yaptığı konuşmada, şeffaf, hesap verilebilir şekilde görevini ifa etmek istediğinin altını çizdi. Güler, atanması ve yeni göreviyle ilgili İl Genel Meclisi'nde çeşitli mesajlar verdi. İl Genel Meclisi Nisan ayı meclisini ziyaret eden Vali Yardımcısı Güler, 26 Mart'ta kendisine tevdi edilen atamadan dolayı Vali Ekrem Canalp'e teşekkür etti. Yeni görevinde amacının taş üstüne taş koyarak en iyi şekilde Edirne'ye hizmet etmek olduğunu belirten Güler, en şeffaf, ve hesap verilebilir şekilde hizmet edeceğini belirtti. Meclis üyelerine hitap eden Güler, 'Valimizin yüksek teveccühleriyle 24 Mart'tan beri Özel İdare Genel Sekreter Vekilliği görevine atandım. Size bir mektup yazdım. Oradan da aktaracağım. Amerikalı bir yazar var. Diyor ki, '˜Kurumunuza maliyetin kat ve kat üzerinde değer katın ki siz gidince kaybedilenin çok büyük olduğunu herkes anlayabilsin'. Bu meslek şiarıyla yıllarca çabaladık. İnsanların gönlünde taht kurmaya çalıştık. Amacımız, taş üstüne taş koymak. Modern ve bilimsel tekniklerle kamu yönetimini, ekip ruhu içerisinde çalışmak. Bu konuda siz İl Genel Meclisi üyelerimizin değerli katkılarına, şimdiden çok teşekkür ediyorum' dedi.
'ŞEFFAF VE HESAPVERİLEBİLİR BİR YÖNETİM'
Edirne'nin her alanda parlayan bir yıldız olduğunu belirten Güler, 'Osmanlı döneminde Edirne'yi Bostancıbaşılar yönetirmiş. Bostancıbaşılar şu anki valiler ama Edirne Bostancıbaşısı'nın o kadar önemi var ki tarihte, sadece Edirne'yi, Rumeli'yi kapsamıyor, tüm Balkan coğrafyasını kapsıyor Edirne'nin nüfus alanı. Gerçekten Edirne'nin sahip olduğu tarihi kimlik, doku o kadar büyük ki, buralarda yaşamaktan aynı havayı solumaktan son derece gururluyum. Amacım kurumuma pozitif bir katkı sağlamak. Devraldığımız noktadan hizmeti biraz daha ilerilere götürmek. Ekip ruhu içerisinde karşılıklı diyaloglara önem vererek inşallah Özel İdaremizin kaynaklarını amaçları doğrultusunda harcayarak, tüm köysel ve kentsel yapı çalışmaları, devletimizin bize göndermiş olduğu üst yapı yatırımlarını en optimal, en şeffaf en hesap verilebilir şekilde yapmak ve bir gün de görevi alnımızın akıyla arkada hiçbir leke bırakmadan bırakabilmek' diyerek sözlerini tamamladı.
GÜNDEM YAZMIŞTI
Gündem gazetesi olarak, 19 Mart tarihli yayınımızda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Aladdin Uğur'un görevden alındığına ilişkin iddialara yer vermiştik.