Örnek bağışa teşekkür
Trakya Üniversitesi'nin 2019-2020 akademik yılı başarı ve yükseltme törenine Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doktoru Prof. Dr. Hakan Tuna'nın örnek bağışı damga vurdu. Tuna'nın sağlık problemlerinin ortaya çıkması ve kemoterapi tedavisiyle birlikte tüm özel muayene gelirlerini Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlatılan '˜Bir Öğrenci de Sen Okut' kampanyasına bağışladığı açıklandı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tuna'ya teşekkür belgesi takdim ederken Tuna da kampanya bağışı sayesinde 3 ayda yaklaşık 50 öğrenciye katkı sağlandığını açıkladı.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doktoru, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü, Engelsiz Üniversite Koordinatörü ve Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna, örnek bir çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Tuna, özel muayene ücretlerini, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başlatılan '˜Bir Öğrenci de Sen Okut' kampanyasına bağışladığını açıkladı.
Trakya Üniversitesi, 2019-2020 akademik yılı başarı ve yükseltme töreninde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edilen Prof. Dr. Tuna, kampanyaya bağış süreci ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende, Trakya Üniversitesi tanıtım video gösterimi gerçekleştirildi.
Balkan Senfoni Orkestrası'nın mini konseriyle devam eden törenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi'nin 12 fakülte ve 46 bin öğrenci ile bölgenin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu belirtirken; hedefinin ise yüksek lisans ve doktoraların arttırılması olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesi'nin YÖK tarafından değerlendirilecek üniversite kapsamına alındığını açıklayan Tabakoğlu, pek çok bölümün akreditasyona sahip olduğunu ve akreditasyon sayısının arttırılması amacıyla çalışmalara devam edildiğini söyledi.
Bin 890 öğrenci sanayide yetişecek
Trakya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kalite ve strateji çalışmalarında 112 adet risk tespit ettiklerini açıklayan Tabakoğlu; risklerin tedavisi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Trakya Üniversitesi'nin kamu, sanayi ve üniversite ortaklığının ise Türkiye'de üçüncülük ödülü aldığını açıklarken; 3+1 eğitim sistemi sayesinde 900 öğrencinin sanayi alanında çalışma şansı yakaladığını söyledi. 2019-2020 yılında bin 890 öğrencinin daha sanayide çalışma imkânı bulacağını açıklayan Tabakoğlu, sanayi ile üniversitenin buluşmaya devam edeceğini söyledi.
2023 hedefi 10 bin uluslararası öğrenci
Trakya Üniversitesi'nin Balkanlar'da da çalışmalara devam ettiğini açıklayan Tabakoğlu; çalışmalar sonucunda Balkan ülkelerinden Trakya Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenci sayısının 3 bin 40'a çıktığını, uluslararası öğrenci sayısının ise 4 bin 400'e yükseldiğini söyledi. Trakya Üniversitesi'nin 2023 hedefinin ise 10 bin uluslararası öğrenci olduğuna dikkat çeken Tabakoğlu, Türkiye'de Balkan ülkelerinden en çok kayıt alan üniversite olarak kırılmaz bir rekora doğru gidildiğini söyledi. Tabakoğlu, yetişmiş insan gücünün önemini de vurgularken; üniversitelerin hocalarıyla var olduğunu ifade etti.
Özel muayene gelirlerini bağışladı
Tabakoğlu, konuşmasının ardından akredite olan bölümlerin yöneticilerine ve Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bilimsel başarı elde eden dergi editörlerine teşekkür belgelerini takdim etti. Törende '˜Bir Öğrenci de Sen Okut' kampanyasına verdiği desteklerden dolayı Prof. Dr. Hakan Tuna'ya da teşekkür belgesi takdim edildi. Tabakoğlu, Prof. Dr. Tuna'ya teşekkür ederken; Tuna'nın özel muayene gelirlerini kampanyaya bağışladığını açıkladı.
'Sağlık problemlerimin ardından kararı aldım'
Törenin ardından basın mensuplarına '˜Bir Öğrenci de Sen Okut' kampanyasına bağışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tuna; '50 bin öğrenci sayısına ulaşan üniversitede elbette ihtiyaçlar var. Şu anda BESYO Müdürlüğü'nü yapıyorum. Birçok yabancı uyruklu öğrencinin ihtiyaçları var. Ben de geçen sene yaşadığım sağlık problemlerinden sonra kampanyaya bağış yapma kararı aldım. Şu anda kemoterapi aldığım bir süreç var. Bu kararımdan sonra bana muayene olmak isteyen hastalar, kampanyanın vakıf numarasına bir öğrencinin bir aylık bedeli olan 300 TL'yi hasta muayene ücreti olarak yatırıyorlar. 3 aylık bir zamanda 50'ye yakın öğrenciye yardımcı olduk. Böylece kampanyaya katkı oldu. Hastalar da, ben de bundan mutlular. Bu kampanyaya destek olmak benim için çok önemli. Kampanyaya desteğim devam edecek' dedi.
Ecem Taşın da katıldı
Törende ayrıca 2019 Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki takım üçüncülüğü başarısını kazandıran Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ile güreş, taekwondo ve judo branşlarında Türkiye ve Avrupa'da çeşitli dereceler almayı başarmış BESYO öğrencilerine plaketleri takdim edildi. Törende Avrupa Paralimpik Judo Şampiyonası'nda 3'üncülük kazanmayı başaran Ecem Taşın da yer aldı. Törenin sonunda profesör, doçent ve doktorluğa yükselen öğretim üyelerine de belgeleri takdim edildi.